Schilling: kezdhetünk mindent elölről

„A szellemi autonómia kérdésében mi, magyarok meglehetősen rosszul állunk. Sokkal több energiánk megy el arra, hogy a hovatartozásunkat bizonygassuk, mint arra, hogy a konkrét problémákat megoldjuk”– mondja a Független Előadó-művészeti Szövetség tagja, Schilling Árpád. A Krétakör művészeti vezetője…

Schilling: kezdhetünk mindent elölről Tovább

Kant - a temesvári előadás a Bárkán!

A februári budapesti turné befejezéséül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház február 6-án a Bárka Színházban játsza Thomas Bernhard: Immanuel Kant című darabját Alexandru Colpacci rendezésében.

Kant - a temesvári előadás a Bárkán! Tovább

Kiss Csaba: további forrásokat kell találni

Miskolci Nemzeti Színház nonprofit gazdasági társasággá alakul, e társaság ügyvezetője lesz február 16-tól Kiss Csaba rendező, drámaíró és dramaturg, aki június 1-jétől a teátrum igazgatója. A Magyar Nemzetnek arról számolt be, hogy új finanszírozási forrásokat kell találniuk és másfajta…

Kiss Csaba: további forrásokat kell találni Tovább

Nemzeti önismeretünkért - A tanítónő a Nemzetiben

Ismét bemutatót tartott a Nemzeti Színház. A hét végén Novák Eszter rendezésében került színpadra Szilágyi Csenge, Bodrogi Gyula, Nagy Zsolt és Molnár Piroska főszereplésével A tanítónő. Cikkünkben megszólal Novák Eszter és az előadásba is belehallgathatnak!

Nemzeti önismeretünkért - A tanítónő a Nemzetiben Tovább

Fábry: Dörner a jobboldalt is kompromittálja

"Az Új Színház előtt végleg lezártam negyven évet. Ezeknek az embereknek én már nem akarok megfelelni. Bizonyos izgalom vonzott a helyszínre, még egyszer, utoljára látni akartam ezt a garnitúrát, nemcsak tükör által, homályosan, ahogy Pál fogalmaz a korinthusiakhoz írott levelében, hanem,…

Fábry: Dörner a jobboldalt is kompromittálja Tovább

Nyilvános maratoni táncpróba a Vígben

A Vígszínház nagyszínpadán A lovakat lelövik, ugye? című darabot próbálja Eszenyi Enikő rendezésében a társulat. A színészek és a műszaki kollégák vállalták, hogy részt vesznek egy este 7-től hajnali 3-ig tartó nyilvános táncpróbán.

Nyilvános maratoni táncpróba a Vígben Tovább

Csurka István utolsó levele

Az Új Színház vezetősége azon levél közzétételével búcsúztatja az életének 78. évében elhunyt Csurka Istvánt, amelyet az író a társulatnak írt a vezetőváltást követő első társulati ülésre.

Csurka István utolsó levele Tovább

Linzi operaház: 800 ezer euró az új nézőtéri székekre

A legnagyobb komfortot élvezheti majd az új linzi operaház közönsége; az építtetők mintegy 800 ezer eurót (232 millió forintot) költenek a nézőtéri székekre a két forrásból összesen tízmillió eurót (2,9 milliárd forintot) közelítő költségekből.

Linzi operaház: 800 ezer euró az új nézőtéri székekre Tovább

Karinthy Márton Csurkára emlékezik

Az életének 78. évében elhunyt Csurka István íróról szólva Karinthy Márton, az egyetlen olyan budapesti színház vezetője, ahol Csurka-darabot játszanak, arról beszélt, hogy az alkotó halála után a mű él tovább, a napi politika már nem szólhat bele megítélésébe.

Karinthy Márton Csurkára emlékezik Tovább
süti beállítások módosítása