Versünnep a Csiky Gergely Színházzal

A Csiky Gergely Színház és a Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt április 11-én, csütörtökön a VERSÜNNEPre, Kaposvárra, a Kossuth térre.

Versünnep a Csiky Gergely Színházzal Tovább

Aradon vendégszerepel a temesvári magyar társulat

Az Aradi Kamaraszínház hozzájárulásával a Ioan Slavici Klasszikus Színház Nagytermében is bemutatásra kerül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Parasztopera című előadása. A Szikszai Rémusz rendezésében létrejött produkciót április 10-én, 19 órától tekintheti meg a Maros-parti város…

Aradon vendégszerepel a temesvári magyar társulat Tovább

A New York Times írt a Nemzeti Színházról

A német, osztrák és svájci közszolgálati műsorszolgáltató társaságok által közösen működtetett 3sat kulturális televízió budapesti riportot sugárzott a Kulturzeit című műsorában, melyben a Nemzeti Színházról is szót ejtett. Ezt tette cikkében a New York Times is.

A New York Times írt a Nemzeti Színházról Tovább

Megelevenedett Rembrandt Éjjeli őrjárata

Megelevenedett Rembrandt Éjjeli őrjáratának "előzménye" egy amszterdami plázában: 17. századi kosztümökbe öltözött emberek bukkantak fel és álltak össze végül a híres festményen látható csoportképpé egy hatalmas képkeretben.

Megelevenedett Rembrandt Éjjeli őrjárata Tovább

Freskók között A Csárdáskirálynő

Pénteken Lemebergben lépett fel az Operettszínház társulata A Csárdáskirálynővel, ukrán közönség előtt. A nyugat-ukrajnai turnéról és a lembergi előadásról ezúttal Kerényi Miklós Gábor és Vadász Zsolt mesélt a Színház.hu-nak.

Freskók között A Csárdáskirálynő Tovább

Művészeti hetek kezdődnek Gyöngyösön

Litwin József iparművész tusrajzait bemutató tárlattal nyílik meg április 3-án, szerdán a Gyöngyösi Művészeti Hetek május 12-ig tartó rendezvénysorozata a gyöngyösi Mátra Művelődési Központban (MMK).

Művészeti hetek kezdődnek Gyöngyösön Tovább

Orlando Bloom Rómeó lesz a Broadwayn

William Shakespeare Rómeó és Júlia című darabjának modern kori, faji ellentéteket is bemutató feldolgozásában lesz látható nyártól Orlando Bloom a New York-i Broadwayn, ahol a világhírű dráma férfi főszerepét bízták rá.

Orlando Bloom Rómeó lesz a Broadwayn Tovább

Itália cirkuszcsodái láthatók szombattól a Nagycirkuszban

Circus Maximus címmel először szerepel a Fővárosi Nagycirkusz porondján a világhírű Togni Cirkusz, Olaszország legnagyobb utazócirkusza. A vízi revüt és az egzotikus állatszámokat ötvöző műsort április 6-ától szeptember elsejéig tekintheti meg a közönség.

Itália cirkuszcsodái láthatók szombattól a Nagycirkuszban Tovább

Nyomtalanul eltűnt premier előtt az ukrán balettcsillag

Nem jelent meg az Éjféli expressz című balett próbáin a londoni Coliseum színházban Szerhij Polunyin ukrán balettcsillag, aki pedig a főszerepet játszotta volna a Billy Hayes kábítószercsempész törökországi börtönélményein alapuló darabban.

Nyomtalanul eltűnt premier előtt az ukrán balettcsillag Tovább
süti beállítások módosítása