Rékasi Károly lesz a jászok új kapitánya

A XIX. Jász Világtalálkozó rendezőjeként Jászberény önkormányzata döntött a következő jászkapitány személyéről. A címet a helyi képviselő-testület határozata alapján idén június 21-től a város szülötte, Rékasi Károly színművész viselheti.

Rékasi Károly lesz a jászok új kapitánya Tovább

Érkezik a Világok Harca musical filmen

A 2012-es Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds – The New Generation, vagyis a Világok harca színpadi változata bejárta az Egyesült Királyságot és Európát. Magyarországra a musical filmváltozata érkezik április végén.

Érkezik a Világok Harca musical filmen Tovább

Több szerepre hirdet felvételt a Pannon Várszínház

A Pannon Várszínház meghallgatást hirdet Fenyő Miklós új készülő musicaljének szerepeire, valamint nyári és a következő színházi évadbeli operabemutatóinak bariton és basszus szerepére színitanodák, iskolák elsősorban végzős hallgatói és táncosok számára.

Több szerepre hirdet felvételt a Pannon Várszínház Tovább

"Szembe kell néznünk a múlttal" - Interjú Lengyel Annával

Április 16-án lesz a holokauszt emléknapja, melynek alkalmából a Panodráma a Nemzeti Színházzal együttműködésben Peter Weiss A vizsgálat című darabjának felolvasószínházi produkcióját mutatja be a nagyszínpadon. A Panodráma vezetője, Lengyel Anna a darabról, és annak létrejöttéről adott számot.

"Szembe kell néznünk a múlttal" - Interjú Lengyel Annával Tovább

A spanyol Rafael R. Villalobosé a fiatal operarendezők díja idén

Az Opera Europa szervezet - amelynek a budapesti Operaház is tagja - tavaszi közgyűlései után ítéli oda a fiatal operarendezőknek járó elismerést. Idén első és harmadik díjat nem adtak ki, a 10 ezer euró értékű második díjat Rafael R. Villalobos veheti át októberben Wiesbadenben.

A spanyol Rafael R. Villalobosé a fiatal operarendezők díja idén Tovább

Cser Krisztiáné a Székely Mihály-emlékplakett

A Magyar Állami Operaház fiatal énekese, Cser Krisztián veheti át pénteken este a Székely Mihály emlékplakettet a Fészek Művészklubban. A gálaesten a korábban Székely-plakettel kitüntetett művészek lépnek fel: Molnár András, Kováts Kolos, Frankó Tünde, Rozsos István, Bazsinka Zsuzsanna, Szüle Tamás,…

Cser Krisztiáné a Székely Mihály-emlékplakett Tovább

Majális a Városmajorban a Színházak Éjszakáján

A madarász című operett, a Figaro és más vígoperák előzetesei mellett családi színházi nap, grill parti és borbemutató is várja az érdeklődőket a Szabad Tér Színház szervezésében, május 4-én, a Színházak Éjszakáján a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Majális a Városmajorban a Színházak Éjszakáján Tovább
süti beállítások módosítása