Kortárs sikeroperát vitt színre a női rendezőpáros Bonnban

George Benjamin kortárs brit szerző operáját, az előző évad egyik kiemelkedő újdonságának számító Written on Skin című darabot állítja színpadra Bonnban két magyar rendező, Parditka Magdolna és Szemerédy Alexandra. A premiert vasárnap este tartják, a produkció a híres Beethovenfesttel…

Kortárs sikeroperát vitt színre a női rendezőpáros Bonnban Tovább

Algernon-effektus - Bicskey Lukács rendezése a MÜSZI-ben

A szellemileg visszamaradott Charlie Gordon zsenivé válásának története látható október 6-án a MÜSZI-ben; Daniel Keyes Virágot Algernonnak című regénye alapján Ilyés Lénárd játssza a saját maga által írt színpadi adaptáció egyetlen szerepét, Bicskey Lukács rendezésében.

Algernon-effektus - Bicskey Lukács rendezése a MÜSZI-ben Tovább

Sitcommal, performansszal és nyílt próbával vár a Jurányi

Kezdődik az évad a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban, amely október 29-én ünnepli első születésnapját. Improvizációs előadásokat, színházi sitcomot terveznek és a Dumaszínházzal is együttműködés indul az idén, így kabaré és stand-up produkciókat is láthat a közönség.

Sitcommal, performansszal és nyílt próbával vár a Jurányi Tovább

Fit’n’Folk - Fitnesz és néptánc a Bartókban

Sport és kultúra együtt? Igen! Mostantól szerdánként a Bartókban ez is lehetséges. Az újjáalakult Bartók Táncszínház művészeti vezetője, Vári Bertalan és csapata kidolgozott egy különleges edzésformát, amelyben ötvözik a fitnesz, a néptánc és a moderntánc elemeit.

Fit’n’Folk - Fitnesz és néptánc a Bartókban Tovább

Szimultán történet - A Szerelem a kecskeméti Katonában

Déry Tibor levelezése és más eredeti dokumentumok alapján született meg a Szerelem című színpadi mű, amelyet íróként és rendezőként Réczei Tamás, a Kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője jegyez. Az új évad első kamaraszínházi bemutatóját október 4-én láthatja a közönség. A Réczei…

Szimultán történet - A Szerelem a kecskeméti Katonában Tovább
süti beállítások módosítása