Budapestre költöznek az Orlai Produkció nyári bemutatói

... a főszerepekben Kováts Adéllal, Tompos Kátyával, Adorjáni Bálinttal, László Lilivel és Vilmányi Benettel.

Idén nyáron az Orlai Produkciós Iroda három darabot mutatott be a Szentendrei Teátrumban és a Kultikötőben. Ezek az előadások ősztől három budapesti színjátszó térben lesz látható. A Nóra II. rész  Kováts Adél főszereplésével a Belvárosi Színházban, a Mi és Ők a Jurányi Inkubátorházban Vilmányi Benettel és László Lilivel és a Varsói melódia  Tompos Kátyával és Adorjáni Bálinttal a Hatszín Teátrumban. 

orlai_varsoi_melodia_foto-takacs_attila.jpgTompos Kátya és Adorjáni Bálint a Varsói melódiában (fotó: Takács Attila)

Lukas Hnath: Nóra II. rész

Augusztus 31-től látható a Broadway 2017-es évad kiemelkedő sikerprodukciójának hazai ősbemutatója Galgóczy Judit rendezésében.  Ibsen Babaházának (Nóra) folytatásában Kováts Adél, mint Nóra 15 év után visszatér a családjához, ahol előre nem látható nézőpontokkal, helyzetekkel kerül szembe. Csankó Zoltánhoz (Torvald), László Lilihez (Emmy) és Bodnár Erikához (Anne Marie).

A kritika így fogalmaz: „Az Orlai Produkció előadásának van egy legnagyobb, mondhatni, mindent elsöprő erénye, ez pedig Nóra szerepében Kováts Adél alakítása. A szerző hálás lehet a színésznőnek azért a kompakt, rétegzett, sűrű alakért, aki mindjárt a legelső pillanatban egyszerre tétován és magabiztosan, elszántan és aggodalmasan, de leginkább kíváncsian megáll a nyitott ajtóban. Igen: ez Nóra; az a Nóra, aki egykor, egy örökkévalósággal korábban Torvald hajasbabája (tudom: torkos kismadara) volt, és ezt nem felejtette el. Kováts Adél játéka elűzi, vagy inkább eltakarja a darab papírszagát…”

Az előadás, amely a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre, az augusztus 31-ei budapesti bemutatót követően szeptember 2-án, 8-án és 13-án, valamint október 12-én, 13-án, 24-én látható a Belvárosi Színházban. 

tgph0368.jpgKováts Adél és Csankó Zoltán a Nóra II. rész előadásában (fotó: Toldy Gábor)

Leonyid Zorin: Varsói melódia

Az előadás szeptember 14-én látható először Kocsis Gergely rendezésében Tompos Kátya és Adorjáni Bálint szereplésével a Hatszín Teátrumban. Az előadást korábban Sztankay István és Törőcsik Mari előadásában éveken keresztül láthatta a közönség. A mostani darabról így ír a kritika: „A legendássá vált színre vitelhez hasonlóan perzselő erejű előadás született most.  Meg lehet előlegezni nemcsak a hosszú szériát, hanem a legendává válást is”.

A Varsói melódia a budapesti bemutatót követően szeptember 15-én és 23-án, valamint október 6-án, 10-én, 13-án és 23-án látható a Hatszín Teátrumban. 

Carly Wils: Mi és Ők

Szentendrén a Ferenczy Múzeum udvarán, majd további nyári Fesztiválokon (Művészetek Völgye, Thealter, Ördögkatlan stb) láthatta a közönség Fehér Balázs Benő rendezésében Vilmányi Benett és László Lili játékát. Az előadás szívbemarkoló és erős történetet mutat be két kisiskolás gyerek szemén keresztül a 2004-es beszláni túszdrámáról.

orlai_mi_es_ok_foto-takacs_attila_2.jpgVilmányi Benett és László Lili az előadásban (fotó: Takács Attila)

A Mi és Ők katartikus módon mesél arról, amiről nem is lehet, mert nincsenek rá szavak, legfeljebb egy előadás erejéig.”

Az előadás szeptember 27-én, illetve október 4-én, 5-én és 30-án látható a Jurányiban.

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

Kapcsolódó cikkek

Nóra bekopog – Kritikák a Nóra II. előadásáról
,,Nóra a szabadságáért cserébe beáldozta az anyaságát” – Interjú Kováts Adéllal
Olyan, mint a rakott palacsinta (Nóra)
A nap fotója – A 15 év után megjelenő Nóráról
Tompos Kátya: „Én is ebben a kettős identitásban élek” (Varsói melódia)
Fehér Balázs Benő: „Bátran mozgunk színházi műfajok között” (Mi és Ők)
„Az erőszak mindig is jelen volt, nem hiszem, hogy most sűrűbb lenne” (Mi és Ők)

süti beállítások módosítása