Mundruczó Kornél írből színpadra fordított vers-estje

M.G.P.: A Trafó a British Councillal folytatja angol irodalmi-estjeit. Átépítése elõtt, a kiszemelt romok közt Csányi János rendezésében rádiójáték nyilvános próbájaként bemutatták Irvine Welsh Transpotting-ját. Két éve Zsótér költött színházat Carol Ann Duffy verseibõl.

Mundruczó Kornél írből színpadra fordított vers-estje Tovább

Sade márki 120 napja, A balkon

M.G.P: Alföldi Róbert két (2) múlt heti rendezésérõl írok: az egyik nagy felnõtt-disznóság a Budapest Bábszínházban, a másik disznó opera a Mûvészetek Palotájában.

Sade márki 120 napja, A balkon Tovább

Pelléas és Mélisande a Bárkán

Maeterlinckbõl a századvég lelke sugárzik. Nála a szimbolizmus nem csupán díszlet, hanem újfajta, mély életérzés. Alakjai csendesek, majdnem mozdulatlanok.

Pelléas és Mélisande a Bárkán Tovább

III. Országos Gyermekszínházi Szemle

Gyerekelõadások felnõtt szemmel - Hogyan látta a színikritkus, az író, a színész? Az elõadások után szakmai beszélgetésre várjuk az alkotókat, a közremûködõket és az érdeklõdõket. A szakmai beszélgetés résztvevõi: Bán János színmûvész, Bóta Gábor színikritikus, Háy János író, Sándor L. István…

III. Országos Gyermekszínházi Szemle Tovább

Vizsgaelőadás

A Vígszínház Házi Színpadán május 26.-án lesz látható a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem végzõs hallgatóinak vizsgaelõadása: Vaszilij Szigarjev "Plasztilin" címû drámájának bemutatója Forgács Péter rendezésében.

Vizsgaelőadás Tovább

A különterem

A soproni Petõfi Színház és a Budapesti Madách Színház közös produkciójaként a budapesti Thália Színházban bemutatásra kerül Neil Simon: A Különterem címû komédiája. A premier egyben magyarországi õsbemutató is lesz.

A különterem Tovább

Szidike

M.G.P: 1923-ban a Magyar Színház bemutatta Tersánszky J. Jenõ Szidike címû bohóságát. Kabos Gyula játszotta a korhely végrehajtót, Vaszary Piroska a pesztonka pirinyó mellékalakjában jeleskedett, amit most az Arany 10 színpadán Csáky Gertrud énekel Csemer Géza…

Szidike Tovább

Vidéki Színházi Találkozó - önerőből

A befogadóknak és a befogadottaknak is veszteséges a Vidéki Színházak Találkozója, de lehetõség a budapesti megmutatkozásra. Hatodszor rendeznek ilyen fesztivált, de elõször tavasszal, április 11-24. között. Szemere Kata írása. forrás: Népszabadság

Vidéki Színházi Találkozó - önerőből Tovább

A színpadon lett rosszul

Életveszélyes állapotban van Ferenczi Anett, a Miskolci Nemzeti Színház ifjú színésznõje, aki az elmúlt hétvégén elõadás közben lett rosszul - közölte a színház szóvivõje; a tehetséges mûvész az eset óta nem tért magához - mondta Halasi Imre, a teátrum igazgatója.

A színpadon lett rosszul Tovább

Műsorváltozás

A Katona József Színház Igazgatósága közli, hogy április 9-én, szombaton este a Kés a tyúkban című előadás Fullajtár Andrea betegsége miatt elmarad. A jegyek április 18., hétfőig a Katona József Színház jegypénztárában visszaválthatók.

Műsorváltozás Tovább

Verne Gyula, a költő és látnok

A "Verne Gyula év" keretében a Francia Intézet médiatára színházi felolvasóestet ajánl. Az "Egy ideális város 2000-ben" és a "Párizs a XX. században" címû mûvek szövegét színpadra alkalmazta, rendezte és Christine Lapsca közremûködésével elõadja Brigitte Bladou, mindketten színésznõk.

Verne Gyula, a költő és látnok Tovább

Teaház az augusztusi holdhoz

Marlon Brando egykori legendás filmszerepét Sakinit, ezúttal Juhász Illés, a Familia kft egykori Vilije kelti életre. A darab, Japán II. világháború utáni amerikai megszállása alatt játszódik Tobikiben. A valóságban nem volt ilyen felhõtlen a háborúban elembertelenedett amerikai katonák és a…

Teaház az augusztusi holdhoz Tovább

Új Színház Győrben

A megújult Kisfaludy Színház helyén megnyílik az eXínház! A 450 férõhelyes impozáns épület lesz Magyarország legfiatalabb befogadó színháza. Elsõ bemutatója, Édes Böske, drága Klári, avagy Szabó Lõrinc szerelmei, 2005. április 23-án! Fõszerepben: Venczel Vera, Kuna Károly, Verebes Linda

Új Színház Győrben Tovább
süti beállítások módosítása