A Honvéd Kamaraszínház Erdélyben

Január 14. és 20. között Erdényben vendégszerepel a Honvéd Kamaraszínház. Marosvásárhelyen és Nagyváradon a Kárpáti Péter jegyezte Rumcájsz, a rabló (rendezõ: Novák Eszter), a többszörös fesztiváldíjas Bozgorok (rendezõ: Rusznyák Gábor), a Peer Krisztián által átdolgozott A ragaszkodók (Tudós nõk,…

A Honvéd Kamaraszínház Erdélyben Tovább

Tempefői

Tempefõit, a költõt börtön fenyegeti. Egy nap alatt kell elõteremtenie a pénzt. A darab e huszonnégy órás ámokfutás története. Ámokfutás pénzért, szerelemért, méltóságért: lassan már az ép elméért.

Tempefői Tovább

Előtte utána

Ne a tükröd szídd, ha a pofád görbe - írta Gogol A revizor elé. A Katona József Színház közös produkcióban a Krétakörrel bemutatta világos nézõtér elõtt (vagy mögött) Roland Schimmelpfennig színdarabját Elõtte-utána (Vorher/nachher, 2002). Az elõadást tükörbõl láthattuk.

Előtte utána Tovább

Élektra - bemutató

2006. január 14-én, szombaton az Örkény Színházban kerül bemutatásra Euripidész és Szophoklész szövegei nyomán az Élektra címû elõadás, Bocsárdi László rendezésében.

Élektra - bemutató Tovább

Előtte - utána

Az ELÕTTE-UTÁNA költõi szépségû, izgalmas formai kísérlet; nem hagyományos dramaturgiát követõ jelenetsor, szerkezete zenemûhöz hasonló, leginkább szó-operának lehetne nevezni, amelyben minden szereplõ a saját külön szólamát játssza, de az egészbõl mégis létrejön egyfajta teljesség. A több leírást…

Előtte - utána Tovább

Nizsinszkij utolsó tánca

A Nizsinszkij utolsó tánca hozta meg az amerikai Norman Allennek a Helen Hayes- díjat, és nyomában az országos rangot. Ezt az õsbemutatón persze még senki nem tudta. De sokan érezték, sejtették. "Fantasztikus szólórepülés", mondta a washingtoni premier után egy színész a nézõtéren, és hozzá tette:…

Nizsinszkij utolsó tánca Tovább

Műsorváltozás a Kamrában

Január 19-én, csütörtökön este 7 órától az Élnek még ezek? helyett A kulcs címû produkció kerül színre. A megváltott jegyek érvényesek vagy az elõadás kezdetéig a Kamrában visszaválthatók.

Műsorváltozás a Kamrában Tovább

Színésznők Londonból

April De Angelis, kortárs angol írónõ  Színházi bestiák (eredetileg: Playhouse Creatures) címû darabját mutatja be az Új Színház a Stúdiószínpadján január 13-án pénteken Lévay Adina rendezésében.

Színésznők Londonból Tovább

Pasztell Felícse

Aszályos évek után ömlenek nyakunkba a magyar drámák. Lobbierõ szövetkezhet teremtõ erõvel. A nagy drámai kirajzás inspiráló lehet elnehezült direkcióknak, imbolygó társulásoknak, mindig mohó elégedetleneknek.

Pasztell Felícse Tovább

ATP - Alternatív Thália Projekt

Budapesten közel száz alternatív, illetve független társulat mûködik; elõadásaik szerves és elidegeníthetetlen részét képezik a fõváros színházi kínálatának.

ATP - Alternatív Thália Projekt Tovább

Meghalt Nagy Miklós

Életének 49. évében meghalt Nagy Miklós, a Ruttkai Éva Színház színmûvész-igazgatója, rendezõje - közölte a teátrum az MTI-vel. A színmûvész hétfõn agyvérzés következtében hunyt el.

Meghalt Nagy Miklós Tovább

Antré, megint

A Városi Színház március-áprilisban bemutató hónapokat tart: olyan új utakat keresõ, professzionális prózai és zenés produkciók jelentkezését várjuk, amelyek színházunk különleges adottságú tereinek és társadalmi környezetének inspirációját kihasználva, a jelen…

Antré, megint Tovább
süti beállítások módosítása