Elhunyt Darvas Iván

Életének 82. évében elhunyt Darvas Iván - tájékoztatta a színmûvész családja az MTI-t vasárnap délután. A kétszeres Kossuth-díjas színész, a nemzet színészének temetésére szûk családi körben kerül sor. Az elmúlt több mint ötven év egyik legnépszerûbb színésze 82 évesen hunyt el, a két Kossuth-díjon…

Elhunyt Darvas Iván Tovább

Augenblick Mal!

Május 1 és 21 között összesen huszonegy színházi és operaelõadást néztem végig Berlinben. Elõször az Augenblick Mal! címû fesztivál tíz produkcióját láttam. Ez a fesztivál a gyermek- és ifjúsági színházak országos találkozója.

Augenblick Mal! Tovább

100. Pulóvergyűjtő

Századszor játszották A Pulóvergyûjtõ címû, Taub János által rendezett elõadást  a Komédium Színházban 2007. május 31-én. Szereplõk: Kerekes Éva és Gáspár Sándor.

100. Pulóvergyűjtő Tovább

Szeretnék boldog lenni...

Nyilván sokan tudják, nem kell ragozni: mit is mûvelt Bakonyi Károly és Szirmai Albert, anno, Mágnás Miska címszó alatt. Most viszont a Bárka és a Keleti István Mûvészeti Iskola növendékei játsszák el ezt a kötelezõ kûrt: mert, ugyan ki is tagadná el, hogy a "Szeretnék boldog lenni" opusz víg…

Szeretnék boldog lenni... Tovább

Tedd A TÁPot Potentáttá!

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: TEDD A TÁPOT POTENTÁTTÁ! Támogatói fesztivál címû produkcióját . Helyszín a West Balkán, 2007. június 3., 20:00 (!).

Tedd A TÁPot Potentáttá! Tovább

Williams:Üvegfigurák

A Negyednégy társulata Tennessee Williams "Üvegfigurák" címû darabjával vendégeskedik Nagyszebenben (Románia) az "Ars Hungarica" rendezvénysorozatán.

Williams:Üvegfigurák Tovább

Látszanak, mert játszhatók

Az ELTE Anglisztika Tanszéke, valamint a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem doktori hallgatóinak munkáját tartalmazó  '"Láthatók, mert játszhatók" - Shakespeare a színpad tükrében' címû kötete kerül bemutatásra június 1-én, délelõtt 11-kor az SZFE Nádasdy-termében.

Látszanak, mert játszhatók Tovább

Fesztivál-díjas a Sztélé

Az Artus - Goda Gábor társulata által bemutatott Sztélé címû elõadás nyerte a hétvégén Veszprémben rendezett A Tánc Fesztiválja - X. Országos és Nemzetközi Kortárs Összmûvészeti Találkozó Fesztivál-díját.

Fesztivál-díjas a Sztélé Tovább

Sirály az évad végén

A bezárástól megmenekült Sirályban évad végi ingyenes színházi sorozat vette kezdetét tegnap a  Finita la Commedia Woyzeck-Koncert címû elõadásával.

Sirály az évad végén Tovább

Ötven évad a Csokonaiban

Nem mindennapi mûvészt ünnepel a Csokonai Színház 2007. június 13-án egy jubileumi koncerttel. Világszerte ritkaságnak számít, hogy egy énekes ötven esztendõn át hûséges városa teátrumához, ennyi idõn keresztül képes tehetségével, magabiztosságával és tapasztalatával elkápráztatni a közönséget.…

Ötven évad a Csokonaiban Tovább

Ibsen: Mennyország

A Formiusz Színházi Egyesület és az RS9 Színház közös produkciójaÁRNI IBSEN: MENNYORSZÁG címû skizofrén vígjátéka látható az RS9 Színházban, Csáki Rita rendezésében.

Ibsen: Mennyország Tovább

Elhunyt Veszelinov András

A Madách Színház Igazgatósága és Társulata megrendülten tudatja, hogyVeszelinov András, a Madách Színház mûvésze, 61 éves korában, hosszan tartó súlyos betegségben elhunyt.

Elhunyt Veszelinov András Tovább

A Gyulai Várszínház 44. évada

A Gyulai Várszínház az idei 44. évadában is folytatja az évek óta nyaranta megvalósított összmûvészeti fesztiválok sorozatát. A nyári évad hat hetének szinte minden estéjén kiemelkedõ elõadó-mûvészeti programmal találkozhatnak a nézõk a gyulai várban, a tószínpadon, a Ladics-házban és más…

A Gyulai Várszínház 44. évada Tovább

SZASZSZ 2007.

Az Alternatív és Független Színházak Szövetsége 2007-ben immár ötödik alkalommal rendezi Szegeden kiemelt rendezvényét: az Alternatív Színházi Szemlét, a 17 éves THEALTER International - Szabad Színházak Nemzetközi Találkozójával közösen: egy helyen, egy idõben. 2004 óta már csak elõzsûrizett…

SZASZSZ 2007. Tovább

Horváth Sándor 75 éves

Horváth Sándor mindig teljes életet élt, amikor színpadra lépett. Valamelyik nap két mûsorban is feltûnt. Szakszervezeti bizalmi volt Schwajda György Csodájában a József Attila Színház elõadásában s bukott, mert emberséges párttitkár Kovács András A ménesgazda c. filmjében.

Horváth Sándor 75 éves Tovább

Pőre a test és pőre a lélek

Táncszínpadi produkcióknál gyakran elõfordulhat, hogy a nézõk azon tûnõdnek, mi lehet a szerepe a ruhátlanságnak. Az viszont elõször történt meg, hogy a táncosok tanakodtak: miért meztelenek a nézõk?

Pőre a test és pőre a lélek Tovább
süti beállítások módosítása