Évadzáró Egerben

A 2006/2007-es évadban 7 nagyszínpadi bemutatót (Tanulmány a nõkrõl, Oliver, Te rongyos élet, A tél meséje, Tangó, Luxemburg grófja, 80 nap alatt a Föld körül) és 3 stúdiószínházi elõadást (A Pityu bácsi fia, A párnaember, Equus), valamint vendégjátékként egy…

Évadzáró Egerben Tovább

Sok hűhó

A Benkõ Gyula Színház a tegnapi viharban félbeszakadt SOK HÛHÓ elõadás kontinens bemutatóját - a díszletekben és a múzeumban keletkezett károk ellenére - 22-én, este 8 órától megtartják a Kiscelli Múzeumban.

Sok hűhó Tovább

Interjú Vajdai Vilmossal

Vajdai Vilmos, a Katona József Színház színésze, a TÁP Színház vezetõje szerint, a rossz, a kínos színház is sok szempontból lehet érdekes. A július 4-én kezdõdõ VOLT fesztiválon mindennap fellép a TÁP, és még egyperces színházat is elõad.

Interjú Vajdai Vilmossal Tovább

Múzemok éjszakája

június 23-án a Bajor Gizi SzínészmúzeumbanAz éjszaka programja a színpadi látványt, a jelmezt, és a meztelenséget állítja középpontba. Az érzékiség közvetett és közvetlen megjelenítésétõl, a kortárs színházban érzékelhetõ erotikán át, az éjszakai orfeumi világ hangulatának megidézéséig tekinti át a…

Múzemok éjszakája Tovább

Spárta - Dráma tábor

A Magyar Drámapedagógiai Társaság képzést szervez 2007 nyarán olyan drámás szakembereknek, tanároknak, mûvészeti csoport­vezetõk­nek, a dráma iránt érdeklõdõ egyetemi vagy fõiskolai hallgatóknak, akik szakmai tudásukat, képességeiket szívesen fejlesztik nyáron, intenzív körülmények között.

Spárta - Dráma tábor Tovább

THEALTER International 2007.

Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre Szegeden, 2007. július 16-22. között a hazai színházi élet egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegy-zett, az elmúlt másfél évtizedben összmûvészeti eseménnyé bõvült THEALTER International - Szabad Színházak Nemzetközi Találkozója fesztivált. Az…

THEALTER International 2007. Tovább

Pályázati felhívás

A Mozdulatmûvészeti Stúdió felvételt hirdet Dániai tanulmányútra, 2007. szeptember 2. - december 21. közötti idõtartamra. 10 olyan tánccal, zenével, színházzal foglalkozó amatõr és profi mûvésznek kínálnak lehetõséget külföldi tanulmányokra,  aki már betöltötte 18. életévét és érdeklõdik az…

Pályázati felhívás Tovább

A Siráj sikere Athénban

Nagy sikerrel szerepelt Krétakör a Schilling Árpád rendezte Siráj címû elõadással az Athéni és Epidauroszi Színházi Fesztiválon.

A Siráj sikere Athénban Tovább

Szív - Cirkusz Varieté

A Szív - Cirkusz Varieté létrejöttének története tavaly nyárra nyúlik vissza, amikor az A38 Hajón egy lazán szerkesztett emlékmûsor, a HalászHajó keretei között Halász Péterre emlékeztek a rendezõ-színész egykori kollégái és barátai.

Szív - Cirkusz Varieté Tovább

Tündérkert Fesztivál

Idén is megrendezésre kerül Dunaszerdahelyen a Tündérkert Mûvészeti Fesztivál, amely a tartalmas színházi és egyéb kulturális programok mellett egyik fontos céljának tekinti a csallóközi néphagyományok felelevenítését és megismertetését.

Tündérkert Fesztivál Tovább

Egriek a POSZT-on

Az egri Gárdonyi Géza Színház két elõadással szerepelt az idei POSZT versenyprogramjában. A párnaember két díjjal térhetett haza: a  MASZK Országos Színészegyesület színészzsûri a Legjobb férfi alakítás díját ítélte Mészáros Máténak, a Pesti Mûsor pedig a Legjobb 30 év alatti színész díjat…

Egriek a POSZT-on Tovább

Április, május...

Hová megy az éppen Pesten állomásozó cirkuszi bohóc, és hová Bíbor Lili, az esõcsináló és húrpattintó angyallány, no és Karolin, aki régebben versenyszerûen atletizált, most pedig bensõséges viszonyban él egy méhkassal?

Április, május... Tovább

Mi ez a hang?

Pár éve szerencsére itthon is elterjedt az "örömzenélés", a Jam session. Közkedvelt zenészeink néha összejönnek, és akinek kedve van, beszállhat a hangszerével egy kis koncertezésre.

Mi ez a hang? Tovább

A magunk listája

Tanulságos volt, annyi biztos. De nem azért, ami elsõ ránézésre tanulságnak látszik: megnézni zsinórban tizenöt vagy mennyi elõadást. A túlnyomó részét láttam is már - az újranézés nem tanulságok nélküli, már ha megéri. De sokszor nem érte meg.A tanulság abban lapult, hogy tíz napig minden délelõtt…

A magunk listája Tovább

Elhunyt Czikéli László

Életének 73. évében, hosszú betegség után elhunyt Czikéli László színész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház örökös tagja.

Elhunyt Czikéli László Tovább

POSZT gála

2007. június 17-én kiosztották a VII. POSZT díjait. Képeink a díjkiosztó gálán készültek.

POSZT gála Tovább
süti beállítások módosítása