Lábtempó

Lábtempó címmel két egészen különbözõ " tánc-félidõbõl" álló koreográfia került bemutatásra a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház 2007. november 16-án. A két alkotó közül a fiatalabb, Móri Csaba munkája az elsõ rész Honnan-Hová? címmel, aki  a zsigerekig hatoló népzene és a megindítóan szép néptánc…

Lábtempó Tovább

Ébresztő, zebrák!

Közeledik az év vége, ilyenkor támadnak föl évrõl-évre fõnix-madárként, a színházi struktúra átalakításáról szóló tervek Budapesten. A szakma leginkább egy legelészõ zebra csordára hasonlít. Jön az éhes oroszlán, megfuttatja õket, egyet elkap, a többiek nyugodtan legelésznek tovább. Köszönjük meg,…

Ébresztő, zebrák! Tovább

Az Ivanov Európában

Az Ivanov címû elõadás novemberben és decemberben három európai városba is utazik. November 20-án Ljubljanában, december 1-én Kolozsvárott és december 18-21. közt Strassbourgban 4 estén át látható Ascher Tamás rendezése.

Az Ivanov Európában Tovább

Rap-tanóra

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: FAKT Máthé Zsolt estje West Balkán, 2007. november 19., 22:00. Rap-tanóra a TÁP-nemzeti Alaptanterv keretében.

Rap-tanóra Tovább

FAKT(Főoldalra)

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: FAKTMáthé Zsolt estje West Balkán, 2007. november 19., 22:00

FAKT(Főoldalra) Tovább

Szigligeti Ede: Liliomfi

A magyar klasszikus vígjátékok sorában jeles helyet foglal el Szigligeti Ede: Liliomfi címû cselszövésekre és félreértésekre épülõ darabja. A Magyar Színházban november 16-án debütál Pinczés István rendezésében a népszerû cselvígjáték. Hogyan tisztázódnak a félreértések, hány szerepet kell…

Szigligeti Ede: Liliomfi Tovább

Lassú a csiga, nincs semmi hiba

Nincs ezen mit cizellálni: fergeteges elõadás a Tisztújítás a Paulay Ede utcában. Nincsen benne többlet, nincsen benne hiány. Nagy Ignác megírta, Parti Nagy Lajos átdolgozta, Szinetár Miklós megrendezte, az Új Színház színészei eljátsszák, mi meg jót mulatunk rajta. Ilyen egyszerû.

Lassú a csiga, nincs semmi hiba Tovább

Párizs ege alatt

2007. november 10-én, szombaton mutatta be a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház prózai tagozatának négy fiatal mûvésze az Edith Piaf életérõl szóló Párizs ege alatt címû zenés játékot.

Párizs ege alatt Tovább

Kulisszajárás - újra!

2007. november 18-án vasárnap az Új Színház újra kulisszajárásra invitálja közönségét. A nézõk a Võlegény címû elõadás után megismerkedhetnek a színházunk hátsó részével Márta István igazgató vezetésével.

Kulisszajárás - újra! Tovább

Frenák gyógyszínháza

Frenák Pál magyar. Franciaországban él. Anyanyelve: a jelbeszéd. Különbözõ országokban dolgozik. Különbözõ világfelfogású, kultúrájú emberek tolmácsaként mûködik. Mozdulati nyelve kiérlelten szabatos. Nem drámákat, nem is balett meséket fordít. Személyisége gonddal bebiztosított széfje mélyérõl…

Frenák gyógyszínháza Tovább

Színházi beszélgetések

November 14-én 18h-tól Németh Gábor drámaíróval beszélget Györe Gabriella, 15-én 22.30-tól pedig Zsótér Sándort és Vajdai Vilmost faggatja Tompa Andrea az ideális jövõrõl a Sirály (1061, Bp., Király u. 50.) galériáján.

Színházi beszélgetések Tovább

II. Gesztus Fesztivál

2007. december 3. és 9. között kerül megrendezésre a II. Gesztus Fesztivál, amely folytatja a SÍN hagyományait, mely szerint minden évben kétszer összmûvészeti fesztivált szervez, és melynek elsõ állomása volt az áprilisi I. Gesztus Fesztivál.

II. Gesztus Fesztivál Tovább

After Miss Julie

A helyszín: egy London melletti kastély konyhája. Az idõpont: 1945. július 26-a, és a rá következõ reggel. A cselekmény: Júlia kisasszony, a kastély urának lánya szenvedélyes viszonyt kezd a sofõrrel, akinek a szakácsnõ a menyasszonya.

After Miss Julie Tovább

Nagy Endre elsiratása

Kíváncsivá tett Kárpáti Péter Búvárszínház - Nagy Endre kabaréja címû párbeszédesének kivitelezése az Örkényben, a bemutató nézõi közül ugyanis senki nem tudta elmesélni, mi történik a második részben. Szünetben ismerõseim - kartársaim megfutamodtak. Mi izgatta fel õket (és miért) egy színdarabban,…

Nagy Endre elsiratása Tovább

Asszony feketében

Az Asszony feketében igazi sikerdarab. Az 1987-es bemutatója óta folyamatosan mûsoron van a londoni West Enden. Több millióan látták és sokan újra és újra megnézik, mert valahogy mindig frissnek találják. Sikeres volt Tokióban, Barcelonában, Bécsben, Amerikában, Ausztráliában és Mexikóban…

Asszony feketében Tovább

Valahol Európában

Szombaton került bemutatásra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadán minden idõk egyik legsikeresebb hazai musicalje, a Valahol Európában. A darabot Tasnádi Csaba vitte színre, a koreográfus Ladányi Andrea.

Valahol Európában Tovább
süti beállítások módosítása