Monodráma fesztivál

A Cserkúti Levendulaszínház eredeti népi játékokból állította össze a Turka a táncoló kecske címû elõadását. Már csak a sokaság jókedve hiányzik, de máris kikerekedik a mulatság. A legkisebbeket ma, vasárnap 11 órára várják.

Monodráma fesztivál Tovább

25 éves a Macskák

Nagyszabású programsorozattal ünnepelte a Macskák címû zenés darab budapesti bemutatójának 25. évfordulóját a Madách Színház. Az események sora kedden délután a Hõsök terén kezdõdött meg: a Madách Musical Tánciskola négyszáz növendéke vonult a Mûcsarnok elé, hogy jelmezbe öltözve eltáncolja a…

25 éves a Macskák Tovább

Vendégségben Szabadkán

A szabadkai színházkedvelõk utoljára 1998-ban láthattak szegedi mûvészeket a városban. Tíz év után most, április 4-én, a Szegedi Nemzeti Színház mûvészeibõl alakult Hetek Csoportja elõadásában megtekinthetik Mro¾ek: Nyílt tengeren címû elõadását.

Vendégségben Szabadkán Tovább

Sajtóközlemény

A Békés Megyei Jókai Színház értesíti tisztelt bérletes nézõit, hogy a nézõszám növekedése miatt a jövõben kénytelen szigorúbban venni azt a szabályt, miszerint bérletet csak abban az esetben van mód más napra érvényesíteni, ha a hely a bérlet érvényességi napján 1700 óráig elõzetesen lemondásra…

Sajtóközlemény Tovább

Világnapi fejlesztések

A Színházi Világnap alkalmából több projectünk is elindult, és ezúton kérjük a nagyérdemû Olvasóközönséget, látogassa meg ezeket a lapokat, és segítse azok fejlesztését véleményével. Kérjük, kattintson tovább a projectek megismeréséhez!

Világnapi fejlesztések Tovább

Utolsó Kívülállók

2008. március 30-án, vasárnap látható utoljára a Spidronmûhely elõadásában a Kívülállók címû darab a Merlin Színházban. 

Utolsó Kívülállók Tovább

MASZK Gálaest

"Színház az egész..." címmel rendezte meg hagyományos gálaestjét a Színházi Világnap alkalmából a MASZK Országos Színészegyesület csütörtök este a Madách Színházban Budapesten. Az ünnepségen adták át a Gobbi Hilda-, Soós Imre-, Hevesi Sándor-, Mensáros László- és Vámos László-díjakat. Idén elõször…

MASZK Gálaest Tovább

Cseke Pétert választották

Cseke Péter színész-rendezõt választotta meg a Kecskeméti Katona József Színház igazgatójának csütörtöki ülésén a város közgyûlése. A döntés értelmében a következõ öt évben a Jászai Mari-díjas és Bilicsi Tivadar-díjas mûvész vezeti a kecskeméti színházat.

Cseke Pétert választották Tovább

compagnie drift (Svájc)

A svájci compagnie drift nevû társulat Tönkretehetetlen címû vendégjátéka látható április 8-án és 9-én este nyolckor a MU Színházban.

compagnie drift (Svájc) Tovább

Színház-varázs

Színházrajz versenyt és szép olvasás/ szép beszéd versenyt rendeznek többek között a Színház Világnapja alkalmából a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban.

Színház-varázs Tovább

Magyar Drámaíró Verseny

A színházi világnapon, március 27-én rendezik meg tizenharmadik alkalommal a Magyar Drámaíró Versenyt, a Budapesti Kamaraszínház Tivoli Színházában - tudatta Linka Ágnes, az esemény mûvészeti vezetõje.

Magyar Drámaíró Verseny Tovább

Yvonne, burgundi hercegnő

Múlt hét pénteken, március 28-án este 7 órától a Kamarateremben került sor a Tamási Áron Színház legújabb elõadásának bemutatójára, Bocsárdi László rendezésében. Witold Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnõ címû groteszk darabja, bár látszólag banálisan egyszerû mese, mély lélektani titkokat…

Yvonne, burgundi hercegnő Tovább

Õsbemutató Egerben

Nagy András Camille címû monodrámáját Szegvári Menyhért rendezésében mutatja be a Gárdonyi Géza Színház március 27-én, a Színházi Világnapon. A tehetséges szobrásznõt Nádasy Erika játssza. Ezzel nyílik a IV. Nemzetközi Monodráma Fesztivál idei programsorozata.

Õsbemutató Egerben Tovább

Monodráma Fesztivál 2008

Negyedik alkalommal rendezi meg a Gárdonyi Géza Színház az egri Nemzetközi Monodráma Fesztivált március 27 és 31. között a VIII. Tavaszi Fesztivál keretében.

Monodráma Fesztivál 2008 Tovább

Programok a Spinozában

Robert Lapage, francia összmûvészeti alkotó világnapi üzenete apropóján az elõadásainak látványvilágát bemutató rövid filmvetítésekkel kezdõdik a Spinoza programja a Színházi Világnap alkalmából.

Programok a Spinozában Tovább

Színházi Világnapi Üzenet 2008

Sokféle feltevés létezik arról, hogyan jött létre a színház, ezek közül egy mese-változat érintett meg a leginkább: az idõk kezdetén egy éjszaka az emberek összegyûltek a kõbarlangban a tûz körül és meséltek egymásnak. Egyszer csak valamelyiküknek az az ötlete támadt, hogy meséjét saját árnyékával…

Színházi Világnapi Üzenet 2008 Tovább
süti beállítások módosítása