Vigyázat! Szókimondó szövegek!

Olvasom a hírekben, hogy a székelyudvarhelyi Nézőpont Színház Love and Money című előadása obszcén kifejezésekkel sokkolta a nyugdíjasokat. Voltak, akik otthagyták, mások utólag kritizáltak obszcenitása miatt a csütörtöki vendégelőadást a Miskolci Nemzeti Színházban; a csalódott nézőknek…

Vigyázat! Szókimondó szövegek! Tovább

Kleist:Herrmann csatája

A HOPPart Társulat legújabb, a Budapesti Õszi Fesztivál keretében bemutatott Kleist: Herrmann csatája címû elõadása látható az Odeon Lloyd Moziban 2008. november 12-én, este fél 12-kor. 

Kleist:Herrmann csatája Tovább

5 éves a RögvEst

Ötödik szülinapját ünnepeli vasárnap délután három és este tíz között a  Momentán Társulat interaktív rögtönzésen alapuló RögvEst címû  kreatív zenés társasjátéka. A helyszín aTársulat új játszóhelye, a városligeti Momentown.

5 éves a RögvEst Tovább

Vendégségben A Csoda

Tamási Énekes madarát hatvanadik évadának nyitóelõadásaként újította fel a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Ezzel a kortárs szemléletû elõadással szeretnének tisztelegni névadójuk szellemi öröksége elõtt.

Vendégségben A Csoda Tovább

Nyílt levél

Az októberi Színházi folyóiratban közölt Kritikusok Díján ismét nagyon kevés szavazat született a gyerekszínházi elõadások kategóriában. Kuthy Ági és Csató Kata közösen megfogalmazták a fenti nyílt levelet, amit szeretnének eljuttatni az összes magyar gyerekszínházzal foglalkozó színházhoz.

Nyílt levél Tovább

Amadinda és Hobó

Zenés vasárnapot tölthetünk az Amadindával és Hobóval az Új Színházban november 9-én. Délelõtt 11 órakor az Amadinda kezdi a napot, Földrészek zenéje címmel.

Amadinda és Hobó Tovább

vidék_10

100 éve hunyt el a Szegedi Nemzeti Színház egykori legendás igazgatója, Makó Lajos. A centenárium alkalomból Szeged Város Önkormányzata és a 125 éves Szegedi Nemzeti Színház síremlékavató koszorúzást tart  2008. november 12-én 13 órai kezdettel a Református temetőben (Szeged, Bajai út).

vidék_10 Tovább

A bajadér

A bajadért 1877. február 4-én (az orosz idõszámítás szerint január 23-án) mutatták be Szentpéterváron, a Nagy Színházban. A mû eredeti orosz címe Bajaderka. Maga a bajadér szó portugál eredetû, és a szanszkrit dévadászi megfelelõje: azaz hindu templomi táncosnõ.

A bajadér Tovább

A Padlás Egerben

Az egri Gárdonyi Géza Színház ismét mûsorára tûzte Presser Gábor - Horváth Péter - Sztevanovity Dusán nagysikerû musicaljét, A padlást. Az elõadást 17 évvel ezelõtt 128 alkalommal játszotta a társulat Hegedûs D. Géza rendezésében. Most kicsit más szereposztásban, de újra színpadra viszik a félig…

A Padlás Egerben Tovább

XI. Bábszínházak Találkozója

A Magyarországi Bábszínházak Találkozója olyan, kétévente visszatérõ, rangos szakmai esemény, amelyen a magyar bábszínházak felmérhetik jelenlegi helyzetüket, ahol lehetõség teremtõdik egymás munkájának figyelemmel kísérésére, szakmai összegzésre.

XI. Bábszínházak Találkozója Tovább

A Hólyagcirkusz Potsdamban

A Hólyagcirkusz Társulat Zsúr c. elõadásával november 3-án hatalmas sikert aratott a 15. UNIDRAM nemzetközi színházi fesztiválon Potsdamban. Az elõadás Thomas Bernhard: Ein Fest für Boris c. mûve alapján készült, és az abszurditását az adja, hogy a címszereplõnek saját születésnapi zsúrjába kell…

A Hólyagcirkusz Potsdamban Tovább

Georges Feydeau: A hülyéje

Mme Vatelin nem csalná meg a férjét, hacsak. Vatelin sem a feleségét, kivéve. Pontagnac folyton félrelép, ámbár. Mme Pontagnac bosszúból, amennyiben. Mme Soldignacnak szeretõje van, vagyis. Soldignac bizonyítékot akar, csakhogy. Redillon mindig mással, pedig. Armandine bárkivel, persze.

Georges Feydeau: A hülyéje Tovább

Woyzeck bemutató

A Maladype Színház 2008/2009-es évad elsõ bemutatójára november 13-án kerül sor a Thália Színház, Új Stúdiójában. Georg Büchner: Woyzeck címû darabját Claudio Collovà olasz rendezõ vitte színre."Elátkozott hely az. (...) Csend van, minden csendes. Mintha meghalt volna a világ. Marie, mennünk kell."…

Woyzeck bemutató Tovább

Download the original attachment www.pszichoszinhaz.hu ► November 5-én fél 8-kor a Merlinben Börcsök Enikő és Rudolf Péter, Bóna János improvizál (V. Gerlóczy u. 4. T: 318 98 44) "A másik arcod" Bácskai Júlia pszichológus "szabadszóműves" azonos című fikciós dokumentumregényéből. Az előadás…

Tovább

Az Ipsum Lipcsében

Ágens és a Természetes Vészek Kollektíva az IPSUM - önmagadat címû elõadással vendégszerepel a "euro-scene Leipzig" - a 18. Kortárs Európai Színházi Fesztiválon.

Az Ipsum Lipcsében Tovább

Gecy

Anti, a már fiatalon világhírû pornómágus élete fõmûvére készül: Az Ember Tragédiájának nagyléptékû pornóadaptációját akarja leforgatni. Látszólag már minden összeáll a mestermûhöz: forgatókönyv, szereposztás, csillagállás. Levente, az elvetemült költõzseni megtudja, hogy Éva szerepére gimnáziumi…

Gecy Tovább
süti beállítások módosítása