Mojszejev Táncegyüttes

Az átütõ sikerû novemberi Mojszejev turné szinte kiáltott a folytatásért! A méltán világhírû társulat 2009 márciusában ismét hazánkba látogat. Aki még nem látta az orosz táncosok valamelyik produkcióját, azoknak feltétlenül, de a korábbi nézõknek is érdemes az új elõadásokra is ellátogatni.

Mojszejev Táncegyüttes Tovább

Alibi

Február 6, 7-én este nyolckor a Tünet Együttes ismét játssza az ALIBI - zenés-táncos kihallgatás másfél órában címû darabját a MU Színházban. A tavalyi ALTERNATÍV SZEMLE fõdíjas elõadás, amely novemberben volt túl a 30. elõadáson, ebben az évadban utolsó alkalommal láthatja a budapesti közönség.

Alibi Tovább

Illényi Katica estje

Illényi Katica elõadói estjén ének és hegedû hangján szólalnak meg a szerel♥mesék, a hol vidám, hol szomorú, de minden korosztályt megérintõ, meghitt hangulatú elõadáson.

Illényi Katica estje Tovább

6. Táncfarsang

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház idén immár hatodik alkalommal rendezi meg Táncfarsang címû rendezvénysorozatát február 8. és február 14. között.

6. Táncfarsang Tovább

Lehetsz Te is a Fitness Hőse!

Valósítsd meg az antik embereszményt: Sport és Kultúra egyetlen estén!!! Megnéznéd a Fédra Fitnesst? Felfedezted magadban Heléna, Teiresziász, Ariadné, Minósz, Ikarosz, Daidalosz, Héraklész vagy a vérszomjas Minotaurosz nemes vagy épp gyarló vonásait?

Lehetsz Te is a Fitness Hőse! Tovább

Ágacska

Ki vagyok én? - kérdezi az öreg platánfáról letörött Ágacska. Dani kacsa szerint lehetne a híres neves kacsahadsereg dicsõ katonája. Berci béka felvenné békának, a pösze egér szívesen harcolna vele egérként a macskák ellen.

Ágacska Tovább

Vadméz

Újra Egerben rendez Radoslav Milenkovic. A szerb rendezõ Michael Frayn: Vad méz címû darabját próbálja. A két részes komédiát Magyarországon elõször mutatja be a Gárdonyi Géza Színház. A társulat az elõadást Morcsányi Géza fordításában játssza majd március 6-ától.

Vadméz Tovább

K...k

Aki lemaradt volna a TÁP Színház alapmûvei közül néhányról, februárban alkalma nyílik pótolni a lemaradást. A Kerseõk és Kurátorok címû elõadás újra látható a Merlinben illetve a Trafóban.

K...k Tovább

Kocsonyafesztivál

A magyar színházmûvészet élvonalába tartozó együttesek elõadásai és különleges programok  várják az érdeklõdõket a Miskolci Nemzeti Színházban a Kocsonyafesztivál ideje alatt.

Kocsonyafesztivál Tovább

Az őrült és az apáca

Stanis³aw Ignacy Witkiewicz Az õrült és az apáca címû darabja látható január 31-én, 19.00 órakor a Szigligeti Társulat elõadásában a Nagyváradi Állami Színház stúdiótermében. Wietkiewicz darabját Vadas László rendezésében 2007. novemberben mutatta be a társulat.

Az őrült és az apáca Tovább

Ivanov visszhang Sydneyből

 Tragédia és komédia híres csehovi elegye olyan végletes eben a vad és csodálatos elõadásban, hogy az ember azt hinné, a magyaroknak valamilyen különleges hajlama van a heves haragra, az önpusztító szerelemre, az idealista álmodozásra és önmaguk morbid megkérdõjelezésére. Magyar származású színházi…

Ivanov visszhang Sydneyből Tovább

Willany Leó szerdán

Idén is folytatódik a Willany Leó Improvizációs Táncszínház programsorozat a Gödör Klubban. Minden szerdán este fél tízkor Grecsó Zoltán táncmûvész szervezésében (illetve olykor részvételével) láthatunk egy-egy csokornyi kortárs tánc elõadást. Árny, hang: Gothár Márton.

Willany Leó szerdán Tovább

Új falatok az étlapon

A Jókai Színház magyar évadja alatt megnyílt a teátrum Stúdiószínháza is. Ennek a házasságnak nemcsak hozománya van, de most már szerelemgyereke is.

Új falatok az étlapon Tovább

Európa 1989 után

Amikor 1989. november 9-én leomlott a Berlini Fal, az esemény nemcsak Németországot egyesítette újra közel negyven 40 év után. A hatás messze túlnyúlt a német határokon, és egész Európában radikális társadalmi és politikai változásokhoz vezetett.

Európa 1989 után Tovább

After the Fall

Az "After the Fall“ a Goethe Intézet színházi projektje, amelyben több mint egy tucat európai ország drámaírói vizsgálják egy-egy új dráma keretében, hogyan hatott hazájukra és kultúrájukra a berlini fal leomlása. A Goethe Intézet 15 európai ország színházaival együttmûködve választotta ki a…

After the Fall Tovább

A Sevillai borbély Miskolcon

A végéhez közelítenek Rossini vígoperájának, A Sevillai borbélynak a próbái a Miskolci Nemzeti Színházban. A Halasi Imre által színre vitt elõadás 2009. február 06-án debütál a Nagyszínpadon.

A Sevillai borbély Miskolcon Tovább
süti beállítások módosítása