MGP: Illetlen halott-köszöntő

Március 12-én lett volna száz éves Kiss Manyi komika, tragika, táncos operett szubrett, kupléénekesnő, kabarettista, jellemszínésznő, artista, parasztszínésznő, és maliciózusan megformált színésznő-színésznő.

MGP: Illetlen halott-köszöntő Tovább

Romeo Castellucci Parsifal rendezése Brüsszelben

Romeao Castellucci rendezésében mutatták be a Théâtre royal de la Monnaie-ben Wagner Parsifálját. A rendhagyó tehetségű művész Dante: Isteni színjátékából készített trilógiáját az Avignoni Fesztiválon mutatták be 2008-ban.

Romeo Castellucci Parsifal rendezése Brüsszelben Tovább

Ádámok és Évák

Több mint kétszáz debreceni középiskolás mutatta be Madách művét a Csokonai Színház nagyszínpadán.– Lélekemelő belegondolni abba, hogy nyolc debreceni középiskola több mint kétszáz diákja több hónapon át Az ember tragédiájával foglalkozott. Hogy fiatalok elemezték és értelmezték Madách nagyon nehéz…

Ádámok és Évák Tovább

Vannak még emberek?

Leo Leonardovics pszicho-drámáját  októberben mutatta be a Holdlakók Műhely a Bakelit Kuckójában, Kántor Judit színésznő főszereplésével. A történet középpontjában egy nő áll, akinek élete egy baleset következtében darabokra hullik. A történetét Leo Leonardovics kortárs magyar író és Rudas…

Vannak még emberek? Tovább

Két délután

Két különös délután. Burke úré az egyik, aki arra ér haza húsz éves albérletébe, hogy végülis nincs többé "haza"... és elszabadulnak az események. A másik délután egy békés táj közepén álló Megyei Labirintus - kitűnő látványosság - előterében játszódik. Miután különböző emberek mennek be a…

Két délután Tovább

Dokumentumszínház a Trafóban

A túlélőkkel, családtagokkal, falubeliekkel készített interjúkon keresztül dolgozza fel a 2008-2009-es romagyilkosságokat a PanoDráma Szóról szóra című darabja; a dokumentumszínházi előadás szombaton látható utoljára a Trafóban.

Dokumentumszínház a Trafóban Tovább

Ők a Jászai-díjasok

A nemzeti erőforrás miniszter a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából művészeti kitüntetéseket adott át pénteken.

Ők a Jászai-díjasok Tovább

Nádasdy Kálmán-díjat kapott Somogyi Szilárd

Kiemelkedő zenés színházi rendezői, színháztudományi, dramaturgi és műfordítói tevékenységéért Nádasdy Kálmán-díjat kapott a Budapesti Operettszínház tagja, Somogyi Szilárd, valamint Várady Szabolcs költő, író, műfordító.

Nádasdy Kálmán-díjat kapott Somogyi Szilárd Tovább

Tisztázatlan ügyek Egerben

A fideszes vezetésű Heves Megyei Önkormányzat létrehozott, egy eseti bizottságot, ami az egri Gárdonyi Géza Színház elmúlt ciklusának tisztázatlan ügyeit vizsgálja. Felmerült az előző igazgató, Csizmadia Tibor szakmai és gazdasági felelőssége.

Tisztázatlan ügyek Egerben Tovább

Egy titkos akció - A Postás

Titkos postás társaság szervezkedik Budapesten. A csoport célja, hogy kézbesítsen egy örökké úton lévő csomagot. A rejtélyt március 11-én leplezik le a Fogasházban!!! Interjút olvashatnak a főszervezőkkel.

Egy titkos akció - A Postás Tovább

Egy víg, egy tiszta Egerben

Molnár Ferenc Olympia című vígjátékát mutatja be a Gárdonyi Géza Színház társulata. A darabot március 11-én láthatja a közönség Szabó Emíliával a címszerepben. Másik premierre is sor kerül Egerben, a tánctagozat -hagyományaihoz híven- önálló produkcióval jelentkezik.

Egy víg, egy tiszta Egerben Tovább

Idén tavasszal lenne 100 éves Kiss Manyi

A rendkívüli tehetséggel megáldott színésznő 1911. március 12-én született Magyarlónán. Számos felejthetetlen szerep fűződik nevéhez, bár ma már leginkább filmes alakításaira emlékszünk. A szerencsésebbek azonban még láthatták őt színpadon, olyan legendás darabokban, mint a Lili bárónő, a Fekete…

Idén tavasszal lenne 100 éves Kiss Manyi Tovább
süti beállítások módosítása