Sas: 20 milliót hagytam hátra

Heteken belül a boltok polcaira kerül Sas József és Trunkó Barnabás, Sastaps című kötete, amelyben az el nem mondott titkokat tudjuk meg a múltból.

Sas: 20 milliót hagytam hátra Tovább

Vasvári nem érti

Vasvári Csaba, a székesfehérvári Vörösmarty Színház menesztett igazgatója értetlenül áll leváltása, és annak indoklása előtt. A színházigazgató a Magyar Hírlapnak nyilatkozott.

Vasvári nem érti Tovább

Csúsznak a bérkifizetések, bajban a Nemzeti

Sem a Budapesti Kamaraszínháznak, sem a Nemzeti Színháznak nincs még a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal (NEFMI) aláírt támogatói szerződése. Ez az oka annak, hogy a Nemzetiben csak késve, a Kamaraszínházban pedig még egyáltalán nem kapták meg múlt havi fizetésüket a dolgozók.

Csúsznak a bérkifizetések, bajban a Nemzeti Tovább

Az egész elkezd izzani - Interjú Stohl Andrással

"A színházban játszom, de az sem egyszerű. Most már bármilyen mondatot kimondok, az teljesen másmilyen jelentéssel bír " - nyilatkozta nemrég Stohl András a Nemzeti Színház színésze, akivel múlt évi autóbalesete óta megfordult a világ.  Arról faggattuk, hogy létezik azóta a színpadon, mit…

Az egész elkezd izzani - Interjú Stohl Andrással Tovább

Miss Saigon bemutatkozik

Nagyszabású sajtótájékoztatón jelentette be Kerényi Miklós Gábor - KERO® a Budapesti Operettszínház és a soproni MKB Musical Aréna közös produkciójában 2011. augusztus 19-20-21-én megtekinthető, lenyűgöző látványt ígérő Miss Saigon szereposztását.

Miss Saigon bemutatkozik Tovább

Miért dörmög a bankár és jubilál a bankban a medve?

A Nagyváradra az ünnepre hazalátogatók vagy épp arra járók számára kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a Szigligeti Társulat: Csehov két egyfelvonásos bohózatát – (Medve, Jubileum) mutatja be a Fekete Sas-palotában lévő Árkádia Bábszínházban. Csehov egyfelvonásos bohózatai, a Medve és a…

Miért dörmög a bankár és jubilál a bankban a medve? Tovább

Szabad egy táncra?

1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ a tánc világnapját. Április 29-e a mozgás öröméről szól. Ilyenkor alkalmunk nyílik arra, hogy kipróbáljuk magunkat a legkülönféle táncokban, részt vegyünk táncelőadásokon. Ezekből a…

Szabad egy táncra? Tovább

García Lorca: Yerma

García Lorca 1934-ben írt költői szépségű, megindító drámája egy asszony kétségbeesett lázadásának története. Yerma őrült szenvedéllyel, megszállottan vágyik az anyaságra, de azt férje nem tudja megadni neki.

García Lorca: Yerma Tovább

A Tánc Világnapi üzenete – 2011

  1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézete részeként működő Nemzetközi Tánctanács megalkotta a Tánc Világnapját, melyet 1983 óta minden évben Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepelnek. A táncművészet legnagyobb ünnepét világszerte táncelőadásokkal ünneplik.

A Tánc Világnapi üzenete – 2011 Tovább

Hollósi 70

Április 21-én ünnepelte 70. születésnapját Hollósi Frigyes. A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész ötven éve van a pályán. Noha tizenöt évig kínlódott, azért, mert kirúgták a Színművészetiről, mindig csak előre jutott. Szerencsés alkat, mert soha nem foglalkozott azzal, milyen szerepeket…

Hollósi 70 Tovább

Menni vagy maradni? - Ahogy tetszik Aradon is

„Város vagy erdő? Menni vagy maradni? Betagozódni vagy kivonulni? Felvállalni vagy álruhába bújni? Idealizmus vagy valóság? Romantika vagy realitás? Elvhűség vagy kompromisszum? Részt venni az életben vagy kikerülni? És a szerelemben?

Menni vagy maradni? - Ahogy tetszik Aradon is Tovább

Fontos átalakulás előtt a Thália

Czajlik József színházi rendezőt választotta a kassai kerületi önkormányzat a Thália Színház igazgatójává, amely posztot május 1-jén foglalja el. A parameter.sk-nak elmondta, egy ilyen intézmény vezetése sokkal nagyobb felelősséget és lehetőséget jelent.

Fontos átalakulás előtt a Thália Tovább
süti beállítások módosítása