'Kispályáról át kell menni nagypályára" - Megszólal Gáspárik Attila

Visszaszerezni a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház szakmai hitelét, rendet teremteni az intézmény hierarchiájában, párbeszédet indítani a román és a magyar kultúra között, a magyar és a román közönség több rétegét is megszólítani – ezeket a célokat tartja szem előtt Gáspárik Attila, a Marosvásárhelyi…

'Kispályáról át kell menni nagypályára" - Megszólal Gáspárik Attila Tovább

Kettős premiert tartottak Békéscsabán

Egy napon tartotta a Négy évszak mesejáték és a Kapj el! című musical bemutatóját a Békés Megyei Jókai Színház: november 11-én délután gyerekzsivaj töltötte meg a teátrum épületét, míg este a romantikára vágyó nézők szórakozhattak az Ibsen Stúdiószínházban.

Kettős premiert tartottak Békéscsabán Tovább

Tizenkét dühös ember Szombathelyen

A szombathelyi társulat Reginald Rose híres darabját vitte színpadra, Silló Sándor rendezésében. Jordán Tamás igazi közönségcsalogató darabnak tartja a 12 dühös embert, cikkünkből kiderül, nem véletlenül választotta.

Tizenkét dühös ember Szombathelyen Tovább

Finisszázsához érkezett a Feltépett Múlt Trilógia

Első összegzéséhez érkezett Gergye Krisztián Társulatának jubileumi performansz-sorozata. November 13-án Trifusz Péter „pillanat-kiállításának” megnyitójára, egyben finisszázsára, valamint kollektív nyomhagyásra várják a „tettes-társakat” a MU Színházba.

Finisszázsához érkezett a Feltépett Múlt Trilógia Tovább

Győriványi: egy kultúrembernek meg kell szólalnia

A korábbi fő-zeneigazgató, Győriványi Ráth György szerint a politikai vezetésnek nem szabadna az elégedetlenkedők hangjára hallgatnia. Ezt a Népszavában fejtette ki. Győriványi Ráth György - jobboldali szavazóként - abban bízik, a Fidesz az ország egyéb ügyeit sokkal jobban intézi, mint az…

Győriványi: egy kultúrembernek meg kell szólalnia Tovább

Igenis be kell fektetni! - Interjú Nagypál Gáborral

Negyvenéves a Stúdió "K" – és lesz negyvenegy. Bár az állam a tűrőképesség határáig húzta a függetlenek működési támogatásának kifizetését, október végén megérkezett hozzájuk a pénz. Nagypál Gábort, a Stúdió "K" leendő művészeti vezetőjét jelenlegi helyzetükről és a tervezett, remélt jövőről…

Igenis be kell fektetni! - Interjú Nagypál Gáborral Tovább

Határon túli előadásorozatot indít a József Attila Színház

Határon túli társulatok vendégjátékait láthatja a közönség a József Attila Színházban; a programsorozat november 18-án indul, amikor a kassai Thália Színház Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének színpadi változatát mutatja be a budapesti nézőknek.

Határon túli előadásorozatot indít a József Attila Színház Tovább

A Maladype Bécsben vendégeskedik

A Maladype Színház őszi turnéjának utolsó, hetedik állomása a bécsi Theater Brett Színház. 2011. november 12-én 20.00 órakor a Mitteleuropäisches Theaterkarussell fesztiválon szerepel Alfred de Musset: Lorenzaccio (rendezte Zsótér Sándor) című előadása.

A Maladype Bécsben vendégeskedik Tovább

Maladype 10 év-jubileumi könyvbemutató

A Maladype Színház – jubileumi programsorozatának keretén belül - 2011. november 17. 15.00 órakor Könyvbemutatót tart a Fészek Művészklub Kupolájában (VII., Budapest, Kertész utca 36.)

Maladype 10 év-jubileumi könyvbemutató Tovább
süti beállítások módosítása