Közkívánatra Csókos asszony a Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház elmúlt évadának sikerdarabja, a Csókos asszony május 20-án (vasárnap), este hét órakor bérletszünetben újra látható a teátrumban. Érkezik a Győri Balett, valamint Szécsi Pál és Domján Edit szerelméről is láthatnak előadást az évad végén a veszprémi színházban.

Közkívánatra Csókos asszony a Petőfi Színházban Tovább

Csak külön szerződéssel szerepelhet a pécsi direktor színházában

Faramuci helyzet állt elő a Pécsi Nemzeti Színháznál: a direktornak külön engedélyt kell kérnie a tulajdonos önkormányzattól, ha játszani kíván egy darabban. Ügyvezető igazgatóként ugyanis csak a színház vezetése a feladata, minden más tevékenységére előbb a városházának kell rábólintania - számolt…

Csak külön szerződéssel szerepelhet a pécsi direktor színházában Tovább

Orfeumból kultúrotthon

Fél évszázadon át nem érhette csalódás a Jókai tér 4. sz. alatt levő "színházba" betérő polgárt. Szórakoztatás címén hajszálpontosan ugyanazokat az ordenáré "szellemességeket" tálalták elébe, noha a műintézet elnevezése olykor változott.

Orfeumból kultúrotthon Tovább

Jótékonysági délután – Majális a Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jótékonysági délutánt szervez Bajor Gizi születésnapja alkalmából, a Bajor Gizi Színészmúzeum javára. A névadó maga is híres volt jótékonysági akcióiról-aukcióiról, számos ismerős és ismeretlen művésztársát segítve ezzel.

Jótékonysági délután – Majális a Színészmúzeumban Tovább

Széttört álmok - szcenírozott koncert a Müpában

A Széttört álmok című előadásban a legendás Syrius együttes ma már klasszikusnak számító zenéje 21. századi hangszerelésben, a Magyar Frank Zappa Emlékzenekar tolmácsolásában, olyan kitűnő zenészek közreműködésével hangzik el, mint Török Ádám, Szakcsi Lakatos Béla, Tátrai Tibor és a Syrius…

Széttört álmok - szcenírozott koncert a Müpában Tovább

Kovács Dániel: kiveszőben a türelem

Rémülten szemlélte a Virágos Magyarország című műfajteremtő kurzusoperett rendezője és társszerzője, hogy a mese lényeges elemei valósággá válnak. A Magyar Narancs cikkét szemléztük.

Kovács Dániel: kiveszőben a türelem Tovább

A kortárs tánc élő legendája a Trafóban

A Bartók/Mikrokosmos tavalyi hatalmas sikere után egy másik korai Anne Teresa De Keersmaeker-darab látogat el hozzánk májusban – ami kihagyhatatlanná teszi ezt az előadást, az az, hogy a produkcióban a legendás belga táncos-koreográfus maga is színpadra lép!

A kortárs tánc élő legendája a Trafóban Tovább

Mondom magamnak, Tibi! - Aradi Tibor kulisszatitkai

Tegnap este az Övön alul című előadás ment a Mikroszkópon – stop – Telt ház volt – stop – A közönség kiváló volt, jól szórakozott és elégedetten távozott – stop – Erre mondják, hogy sikeres előadás – stop –  Ui.: Ugye milyen unalmas a jó hír?

Mondom magamnak, Tibi! - Aradi Tibor kulisszatitkai Tovább

Originál ungaris, avagy szabad a csók!

Életre szóló trauma, örök barátság, múló gyermekévek, pincekorzó, mérges pók, csodapók. Egy igazi, magyar történet, ami talán nem is csak magyar. Hogyan lehet túlélni egy halál közeli élményt? Van-e élet a kábítószer pokla után? Mire figyeljünk gyilkos póktámadás esetén? Mi teszi hamarabb tönkre a…

Originál ungaris, avagy szabad a csók! Tovább

Utoljára késnek a vonatok a KoMoD Színház pódiumán

Szuda M. Barna: Kétútköz című bohózatával nyitotta meg kapuit két évvel ezelőtt a KoMoD Színház. Az apró, stílusos lakásszínház azóta számos bemutatót élt meg, de a Kétútköz sikerét aligha halványította el a repertoár többi előadása. Felmerül tehát a kérdés: miért nem játsszák tovább a darabot?…

Utoljára késnek a vonatok a KoMoD Színház pódiumán Tovább
süti beállítások módosítása