Egy este Berlinben

Rövid beszámoló Smetana "Az eladott menyasszony" című operájának Kovalik Balázs rendezte novemberi, berlini bemutatójáról.

Egy este Berlinben Tovább

'Nem tudtam köpönyegforgató lenni' - Elhunyt Décsy Györgyi

Életének 90. évében szerdán elhunyt Décsy Györgyi színművész, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja – adta hírül a Délmagyarország. Décsy Györgyinek olyan szép hangja volt, hogy megálltak a járókelők az ablaka alatt, ha gyakorolt. Utolsó interjúját idézzük meg.

'Nem tudtam köpönyegforgató lenni' - Elhunyt Décsy Györgyi Tovább

Az nem lehet - Robert Sturm levele Új Színház-ügyben

Az aznemlehet.net-hez jutatta el Új Színház-ügyben írt levelét Robert Sturm, a Pina Bausch Társulat (Tanztheater Wuppertal Pina Bausch) magyar származású művészeti vezetője. Írását Tarlós Istvánnak címezte. A levelet a saját nevében írta, ez tehát nem a Wuppertali Táncszínház…

Az nem lehet - Robert Sturm levele Új Színház-ügyben Tovább

Ritka hangszerek a párizsi Chatelet színházban

Igen sokan hallják és talán értékelik is a zenekarok ritka hangszereit, de kevesen ismerik őket. Ez indította Jean-Francois Zygel francia zongoraművész-zenetudóst, hogy a párizsi Chatelet színházban hangversenyek sorozatán mutassa be a közönségnek e ritkaságok különleges színeit és lehetőségeit.

Ritka hangszerek a párizsi Chatelet színházban Tovább

"Hízik a hazugság" - Szűcs Nelli a Karrier kapcsán

"Ha marad valami fehérség a lelkedben, azt mondják, nem vagy közénk való, és kidobnak a szemétdombra" - mondja Szűcs Nelli, a debreceni színház színésznője, Osztrovszkij Karrier című darabjáról nyilatkozott, amelyet január 6-án, pénteken mutattak be a Csokonai Színház nagyszínpadán.

"Hízik a hazugság" - Szűcs Nelli a Karrier kapcsán Tovább

Kolibri Mustra

KOLIBRI MUSTRAJanuár 9-14-ig különleges programsorozattal ünnepeljük huszadik születésnapunkat. A Kolibri Ünnepi Mustra elnevezésű rendezvényen a színház történetének legmeghatározóbb és legsikeresebb előadásait játsszuk a Kolibri Színházban, a Kolibri Fészekben és a Kolibri Pincében. A műsorban…

Kolibri Mustra Tovább

Nemcsak a mókusok szeretik a Garden Étterem Színházat

Nagy érdeklődés kíséretében nyílt meg decemberben a budai oldal új kis színháza a Városmajor parkban. A Garden Étterem Színházat „már nemcsak a mókusok szeretik” – meghitt hangulata, programkínálata és kitűnő konyhája máris kedvelt játszóhellyé avatták.

Nemcsak a mókusok szeretik a Garden Étterem Színházat Tovább

Januárban is műsoron A denevér

Nincs újévköszöntés Strauss klasszikus nagyoperettje nélkül. Az Operaház januárban többször tűzi műsorra A denevért. Johann Strauss világhírű művének ősbemutatója 1874-ben volt Bécsben, a Theater an der Wienben.

Januárban is műsoron A denevér Tovább

Kovalik: nem kell mai párhuzamokért mélyre ásni

A híres mester, August Everding alapította müncheni Theaterakademie-n ősztől megváltozik az énekes- és zenészszínházi művész-oktatás, a négyéves alapképzés után két év alatt szerezhető mester fokozat. A mesterképzést Kovalik Balázs vezeti, aki márciusban Hannoverben Kryztof Penderecki izgalmas…

Kovalik: nem kell mai párhuzamokért mélyre ásni Tovább
süti beállítások módosítása