Kiosztották a Tánc Fesztiválja díjait

A gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház és a Tünet Együttes kapta megosztva a Veszprémben 15. alkalommal megrendezett Tánc Fesztiválja fődíját; az öt napon át tartó versenyen tizenkét együttes, közöttük egy határon túli társulat produkcióit láthatta a közönség és…

Kiosztották a Tánc Fesztiválja díjait Tovább

Karmesterversenyt hirdet az Operettszínház

A Lehár Ferenc Nemzetközi Operett Énekverseny és a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny után újabb nagyszabású nemzetközi versenyt hirdet a Budapesti Operettszínház, ezúttal Siófokkal, valamint Budapest fővárossal együttműködésben.

Karmesterversenyt hirdet az Operettszínház Tovább

Wagner-napok jönnek a MüPában!

A Budapesti Wagner-napok idén a zeneszerző második jelentős operájának bemutatójával indul június 3-án a Művészetek Palotájában (Müpa): a Tannhäusert a sorozat művészeti vezetője, Fischer Ádám vezényli, a rendező a német Matthias Oldag, a címszerepet az amerikai tenor, Robert Dean Smith énekli.

Wagner-napok jönnek a MüPában! Tovább

Kulka János: a színész van az ostor legvégén

Kulka János a hétfő este véget érő Doktor House címszereplőjének adta hangját öt éve. Ennek kapcsán kérdezte az Origo a színészt, aki elárulta, nagy boldogság összetörni azt a képet, amit a szerepek kialakítanak az emberről.

Kulka János: a színész van az ostor legvégén Tovább

Spiró György: Színházat a plázákba!

„Ott kell színházat csinálni, ahol az emberek vannak” – jelentette ki Spiró György Kossuth-díjas író, költő, irodalomtörténész, drámaíró és műfordító a boon.hu-nak adott interjújában, miután részt vett az Európai Színházi Konvenció (ETC) 2012-es, Miskolcon megrendezett közgyűlésén, ahol…

Spiró György: Színházat a plázákba! Tovább

„Nem maradt több titkom” – Interjú Szabó Győzővel

Láthatjuk színházban, tévében, zenél, fest, videoklipet rendez, és már két könyve is megjelent. Azt mondja, már nincsenek többé titkai. Szabó Győzőt új könyve, a Toxikoma kapcsán kérdeztük színházról, elvágyódásról és módosult tudatállapotról.

„Nem maradt több titkom” – Interjú Szabó Győzővel Tovább

A kitaszított - Multimédia opera világpremier Mannheimben

Olga Neuwirth The Outcast (A kitaszított) címmel komponált multimédia operát Herman Melville novellái alapján; a 19. századi amerikai írót a Moby Dick című művéből készült film tette világszerte közismertté. Az operát pénteken mutatta be a Mannheimi Nemzeti Színház operatársulata.

A kitaszított - Multimédia opera világpremier Mannheimben Tovább

Agria Nyári Játékok Egerben

Tizenhét szabadtéri színházi előadást és koncertet rendeznek Egerben június 27. és augusztus 15. között a 2012. évi Agria Nyári Játékok keretében a Líceum udvarán és a várban.

Agria Nyári Játékok Egerben Tovább

Hét boszorka van - Szentivánéj szerelem-varázslattal

A mesei hetes szám, a Szentivánéjhez kapcsolódó mítoszok és a szerelem körül forog az az előadás, amelynek alapötlete a kiváló fuvola-művész, Horgas Eszter képzeletében született meg. A nyár igazi szenzációjának ígérkező koncertjéhez – amelyen ismert magyar és világslágerek hangoznak majd el – olyan…

Hét boszorka van - Szentivánéj szerelem-varázslattal Tovább

Thai-magyar koprodukcióval búcsúzik az Artus

Az Artus Kortárs Művészeti Stúdió Kérész Művek című sorozatának júniusi epizódjában a thaiföldi Moradokmai Színházi Társulat, az Artus és a Kompánia Színházi Társulat alkotói közösen rendezik be kocsma-színházukat. Az Artus ezzel búcsúzik az évadtól, az őszi folytatás kérdéses.

Thai-magyar koprodukcióval búcsúzik az Artus Tovább
süti beállítások módosítása