Takács Kati is debütál a Rózsavölgyi Szalonban

Két új bemutatót tartanak novemberben a Rózsavölgyi Szalonban. Szervét Tibor és Sipos Vera színművészek Pierre Sauvil: Napfény kettőnknek című darabját mutatják be, Tóth Krisztina költőnő írásait Takács Kati előadásában élvezheti majd a közönség, Györgyi Anna pedig monodrámában mutatkozik meg.

Takács Kati is debütál a Rózsavölgyi Szalonban Tovább

'Ha be lesz fejezve a nagy mű...' - Koltai a Nemzeti pályázatról írt

„Az egyszerűség kedvéért, és mert tréfás kedvünkben vagyunk, tegyünk úgy, mintha a Nemzeti Színház következő főigazgatójának személye pályázaton dőlne el” – ezzel a felvetéssel indul Koltai Tamás kritikus, a Színház című lap főszerkesztőjének publikációja, melyet a Népszabadságban közölt. Lapszemle.

'Ha be lesz fejezve a nagy mű...' - Koltai a Nemzeti pályázatról írt Tovább

Visszatérnek a dumagépek!

A stand-up comedy az egyik legnehezebb műfaja a humoristalétnek. A színpadon állva, egyetlen mikrofonnal és szövegeléssel elérni, hogy a közönség halálra röhögje magát, mindenki számára emberpróbáló feladat. Kivéve persze a Comedy Central kipróbált és most csatlakozó humoristáit. Badár Sándor, a…

Visszatérnek a dumagépek! Tovább

Miksch Adrienn újra Szegeden

Újra műsorra tűzik november 4.-én a szegedi nagyszínházban az André Chénier című Giordano-operát, amelynek női főszerepét vasárnap is Miksch Adrienn énekli.

Miksch Adrienn újra Szegeden Tovább

Puccini másként: Bohém Casting a Tháliában

A Thália Színházban, az Operettel együttműködve, a formabontás, a kísérlet és a klasszikus mű iránti tisztelet jegyében mutatják be Puccini örökzöld operáját –mai szemléletben - Bohém Casting címen.

Puccini másként: Bohém Casting a Tháliában Tovább

Pataki András: "Ilyennek szeretem Sopront"

Nem csupán azért a legkedvesebb épülete a Petőfi Színház, mert az a munkahelye, hanem mert fiatal korában egy fellépés szép és mély nyomokat hagyott Pataki András színházigazgatóban. A Kisalföld sorozatában Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója mesélt.

Pataki András: "Ilyennek szeretem Sopront" Tovább

Újra műsoron a Bánk Bán Sepsiszentgyörgyön

November 7-én este 7 órától újra műsorra kerül a Bocsárdi László által rendezett Bánk bán című előadás a Tamási Áron Színház Nagytermében. Az előadás a bemutatója óta nagyon sokat változott, végső formáját csak az elmúlt évad végén, a kisvárdai színházi fesztiválon nyerte el, ezért a színház…

Újra műsoron a Bánk Bán Sepsiszentgyörgyön Tovább

Színpadmester és mindenes - Major Attilát kérdezték

Major Attila húsz éve színpadmesterként kezdett dolgozni a Karinthy Színházban. Azóta mindenes vált belőle, ügyelő is, díszleteket készít, ha éppen szükség van rá, díszítői feladatokat is végez, és ő fotózza a teátrum produkcióit. Úgy érzi, mindezt akár élete végéig tudná csinálni. Lapszemle.

Színpadmester és mindenes - Major Attilát kérdezték Tovább

A Tér - a Yorick Stúdió a Csíki Játékszín vendége

November 3-án, szombaton 19 órai kezdettel a marosvásárhelyi Yorick Stúdió mutatja be Kocsis István: 'A Tér - Monodráma Bolyai János hitéről, küzdelméről és szerelemeiről' című előadását a Csíki Játékszín Hunyadi László Kamaratermében.

A Tér - a Yorick Stúdió a Csíki Játékszín vendége Tovább
süti beállítások módosítása