Hungarikon-avatás Garas Dezső emlékére

Hungarikon-avatást tartottak vasárnap Budapesten: az eseményen Makláry Lilla képzőművész Kell egy angyal! című alkotását leplezték le, amellyel az egy éve elhunyt Garas Dezsőre emlékeztek.

Hungarikon-avatás Garas Dezső emlékére Tovább

Bérlethirdetés a Figura Stúdió Színházban

A Figura Stúdió Színház bérletet hirdet a 2012/2013-as évadra. Az idei bérletcsomag három előadást tartalmaz, bemutatásra kerül a Figura Stúdió Színház, a Csíki Játékszín és a Kézdivásárhelyi Városi Színház egy-egy produkciója.

Bérlethirdetés a Figura Stúdió Színházban Tovább

Batarita ismét Budapesten

December 10-én, a Fészek Művészklub Kupolatermében lép fel a távol-keleti butoh-tánc egyik hazai nagykövete, a Batarita Tásrsulat.

Batarita ismét Budapesten Tovább

KoMa Karácsony a XV. kerületben

Az idei adventi időszakban a KoMa szeretne karácsonyi hangulatot varázsolni a XV. kerületbe az iskolások segítségével. Az Ady Endre utcában otthonra talált társulat több programot, fellépést is szervez Rákospalotán, Újpalotán és Pestújhelyen.

KoMa Karácsony a XV. kerületben Tovább

"A színház kimegy az utcára" - Kozma Attila koreográfus mesélt

Két egyfelvonásost mutatott be a miskolci színház tánctagozata december 2-án: Kozma Attila egyik koreográfiája Miskolc fontos találkozási pontjáról, a Forintról szól, a másik táncjáték a szerelmét és gyermekeit is elpusztító Médea történetét idézi fel. A koreográfust a boon.hu kérdezte.…

"A színház kimegy az utcára" - Kozma Attila koreográfus mesélt Tovább

Jön A nyomorultak a mozivásznon és CD-n

Victor Hugo 27 éve töretlen népszerűségű darabja, A nyomorultak 2012. december 27-én – a nagysikerű New York-i bemutató után - a magyar mozikban is életre kel. Ezzel egyidőben jelenik meg a musical-film zenéje is, CD-n.

Jön A nyomorultak a mozivásznon és CD-n Tovább

Kiosztották a Nagymama-díjat

Az elmúlt évadban Molnár Piroska által alapított Nagymama-díj minden évben Csiky Gergely születésének napján kerül átadásra – vagyis december 8-án, azaz a mai napon...

Kiosztották a Nagymama-díjat Tovább

Dočekal rendezése zárja az Interferenciák Fesztivált

Végéhez közeledik Kolozsváron a színházünnep: a Kolozsvári Állami Magyar Színház szervezte INTERFERENCIÁK 2012 Nemzetközi Színházi Fesztivál utolsó két napján a Habima Nemzeti Színház, a Kosztolányi Dezső Színház és Urbán András Társulata koprodukciója, a Kolozsvári Nemzeti Színház, valamint a…

Dočekal rendezése zárja az Interferenciák Fesztivált Tovább

Negyed órás tapsot kapott a Lohengrin

Óriási sikert aratott Richard Wagner Lohengrin című operájának Daniel Barenboim által vezényelt előadása a milánói Scala évadnyitóján: a közönség negyedórás tapssal jutalmazta a produkciót, elhallgattatva a kritikus hangokat, amelyek előzetesen bírálták a világhírű operaház darabválasztását.

Negyed órás tapsot kapott a Lohengrin Tovább

Magyar-olasz kulturális évad 2013-ban

Koncertek, kiállítások, színházi és táncelőadások, filmnapok, könyvbemutatók, összesen mintegy 100-100 program várja a közönséget hat magyar és nyolc olasz városban a 2013-as magyar-olasz kulturális évadban.

Magyar-olasz kulturális évad 2013-ban Tovább
süti beállítások módosítása