Magyar alkotókat tüntettek ki a román operagálán

A Kolozsvári Magyar Opera Béres László rendezte musicaljét, a Valahol Európábant, a Temesvári Nemzeti Operaház Korcsmáros György rendezte Hegedűs a háztetőn-előadását és Székely László díszlettervezőt is díjazták a romániai operaházak első alkalommal megszervezett díjkiosztó gáláján.

Magyar alkotókat tüntettek ki a román operagálán Tovább

Világnézet - Színészek fotói a Savoya Parkban

Hírességek fotókiállítása címmel ingyenesen látogatható tárlat nyílt csütörtökön a budapesti Savoya Parkban. A bevásárlóközpont folyosóin 16 ismert ember száznál több képen mutatja meg, hogyan látja a világot. A kiállítók között színészek is vannak, például Trokán Nóra és Kovács Lehel. A kiállítás…

Világnézet - Színészek fotói a Savoya Parkban Tovább

Két díjra jelölték Bagó Bertalant Romániában

Tizennégy kategóriában díjazzák a romániai dalszínházak versenyén az operaelőadásokat és alkotóikat. A Vörösmarty Színház prózai tagozatvezetője, Bagó Bertalan két díjra is esélyes: a rendező a Báthory Erzsébet című musical-operát állította színpadra a Kolozsvári Magyar Operában.

Két díjra jelölték Bagó Bertalant Romániában Tovább

Színházzal is vár a Ghymes Fesztivál

Idén is a Szent György-hegyi Hegymagason rendezik meg a Ghymes Fesztivált. A július 5. és 7. között zajló, immár nyolcadik összművészeti rendezvényen elsősorban zene, irodalom, színház és gasztronómia áll a középpontban.

Színházzal is vár a Ghymes Fesztivál Tovább

Zsidó Filmfesztivál: Garas Dezsőről is várnak műveket

Garas Dezső életének és munkásságának motívumait friss és személyes formában feldolgozó, valamint a zsidóságot csak érintőlegesen említő kisfilmeket is várnak október 15-ig a Kell egy csapat címmel kiírt pályázatra a Budapesti Zsidó Filmfesztivál szervezői.

Zsidó Filmfesztivál: Garas Dezsőről is várnak műveket Tovább

Megnyerte a Britain's Got Talent döntőjét az Attraction

Megnyerte a Britain's Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedősorozat szombat esti döntőjét a magyar Attraction látványszínház, amelyet már az elmúlt hetek elődöntői óta abszolút favoritként tartott számon a londoni fogadóipar és a brit sajtó.

Megnyerte a Britain's Got Talent döntőjét az Attraction Tovább

Bodrogi Gyula POSZT-díszvendég - Tisztelgés és tárlat

Június 8-án nyílt meg a 13. POSZT keretében a fesztivál díszvendégének, Bodrogi Gyulának tisztelgő kiállítás, Gajdó Tamás színháztörténész válogatása a Palatinus Hotel volt sörözőjében. Összeállításunkat annak ajánljuk, akinek nincs módja megtekinteni, vagy aki még többet látna,…

Bodrogi Gyula POSZT-díszvendég - Tisztelgés és tárlat Tovább
süti beállítások módosítása