Visky András Júliája

Visky András Júlia címû darabja is szerepel idén a New York-i Nemzetközi Fringe Fesztivál (The New York International Fringe Festival - FringeNYC) hivatalos programjában.

Visky András Júliája Tovább

Völgynapló - kilencedik nap

Még lüktet a falu, miközben megkezdõdött a visszaszámlálás. Elsõ nap még irtózom a hangyáktól, a Toifor Kft. kihelyezett mellékhelyiségeitõl, ma: koszos lábamra zoknit húzok... Az elmúlt kilenc nap alatt a völgylakók birtokba vették a Völgyet, számûzve annak lakóit, erre ma reggel hétkor döbbentem…

Völgynapló - kilencedik nap Tovább

Pályázati felhívás

A Bakelit Multi Art Center pályázatot hirdet 2007/2008-as színházi évadára független, alternatív, ill. struktúrával nem rendelkezõ társulatok számára már bemutatott elõadásaik továbbjátszására.

Pályázati felhívás Tovább

Nomád szenvedély

A Sziget fesztiválon a Színház és Táncsátor idén is színes, izgalmas programokkal csábítja a látogatókat. A repertoár rendkívül széles, természetesen a magyar néptánc is helyet kapott a kínálatban.

Nomád szenvedély Tovább

Valerij Gergijev a MÜPA-ban

Valerij Gergijev, korunk egyik legjelentõsebb karmestere szeptember 10-én a Solti György alapította "Világzenekar a Békéért" élén lesz látható a Mûvészetek Palotájában. Az alapító az együttest az ENSZ 50. évfordulójának alkalmából hozta létre, õ nevezte ki utódát is, a Mariinszkij (a…

Valerij Gergijev a MÜPA-ban Tovább

Völgynapló - Nyolcadik nap

Van határidõnaplóm, sõt, a programfüzetben bekarikáztam és meg is szamárfüleztem a mai napra kiszemelt programokat. Azonban alakulnak néha úgy a dolgok, hogy a biztos helyett a véletlen szervezi az eseményeket. Amikor kiléptem reggel a zuhany alól, még nem sejtettem, milyen kalandos napnak nézek…

Völgynapló - Nyolcadik nap Tovább

A Peer Gynt Egerben

Rendkívüli produkcióval zárul az Agria Összmûvészeti Fesztivál. Hosszú évek után ismét Egerben lép színpadra Törõcsik Mari. Az egri Gárdonyi Géza Színház Csizmadia Tibor rendezésében mutatja be a Peer Gynt címû zenés játékot augusztus 17-18-án a Líceum udvarán.

A Peer Gynt Egerben Tovább

Eleonora Fuser mesterkurzus

A Városi Színházban Eleonora Fuser olasz színész-rendezõnõ tart nyári mesterkurzust a komédia mûvészetérõl, amelynek munkabemutatói augusztus 19., 20., 23., 24., 25., és 26-án 18h-tól lesznek, a commedia dell'arte hagyományaihoz híven nem a színházban, hanem az utcán, vagyis jelen esetben a Kálvária…

Eleonora Fuser mesterkurzus Tovább

VölgyNapló - Hetedik nap

Ide gyûltünk, itt nyüzsgünk. Ébredéstõl szemhunyásig valahová igyekezünk. Lessük, keressük az Élményt, nem szalasztanánk el semmi módon, semmi pénzért. Fogdosunk nemezgolyót, vászonszoknyát, bögrét, sapkát, forró palacsintatésztát. Ízlelünk édeset, sósat, hideg olvadósat és keserû hideget.

VölgyNapló - Hetedik nap Tovább

VölgyNapló - Harmadik nap

Még fülemben csengenek és nem hagynak szabadulni a Balanescu és Ada Milea koncert hangfoszlányai, na meg a hegedûé és a gitáré, de most újra fel kell kelni, és menni kell tovább, új nap ez a mai, a sátorból kikelve-kimászva csöpög rám az esõ, majd még jobban rákezd, minek ide a zuhany, na persze.

VölgyNapló - Harmadik nap Tovább

VölgyNapló - Negyedik nap

A történet ott kezdõdik, hogy lemegy a nap, és többé fel sem kel. A Gástya-árok zizegõ füve közt megbújok barátaim oldalán, bár van jegyem - hiszen VIP blog-író vagyok -, de a régi ösztönök még mélyen élnek bennem, helyezkedés a bejutásért, hogy ki ne maradjak. Ez mostantól nem szórakozás, hanem…

VölgyNapló - Negyedik nap Tovább

VölgyNapló - Ötödik nap

(ébred)álom, fogkrém, májkrémes kenyér, ezek a korai ízek a szájban, kezdõdne a nap, reggel (hajnal) 10-kor, gyerekelõadással, spárga-tengeralattjáró, ez a címe neki, bitlisz-fanok is gyülekeznek a kapolcsi kolibri színpadon, õk csalódnak, gyerekek is gyülekeznek a kapolcsi kolibri színpadon, õk nem…

VölgyNapló - Ötödik nap Tovább

Völgynapló - Hatodik nap

A Mûvészetek Völgye az egyetlen hely, ahol egyedül is merek stoppolni. Az egyik sofõröm azt mondta, hogy a Völgy az egyetlen hely, ahol stopposokat mer felvenni. Mert másképp gondolkodunk, másképp viselkedünk.

Völgynapló - Hatodik nap Tovább

A Marom Nagyvázsonyban

A Marom 18-35 éves fiatalok próbálkozása arra, hogy egy közös nyelvet találjanak, melynek révén lehetõvé válik a zsidó kultúra és hagyomány újraértelmezése.

A Marom Nagyvázsonyban Tovább

Krétakör - hamlet.ws

A Krétakör Színház Schilling Árpád által rendezett, kizárólag iskolákban játszott hamlet.ws címû elõadása augusztusban már a felnõtt közönség számára is látható Budapest 3 gimnáziumában.

Krétakör - hamlet.ws Tovább
süti beállítások módosítása