II. Bárka Fesztivál

Idén második akalommal kerül megrendezésre november 2. és 11. között a Bárka Fesztivál, amelyen a  tavalyihoz hasonlóan - szakmai szempontból is- igazi csemegéket találhatunk a programok között.

II. Bárka Fesztivál Tovább

Divat/szín/ház

Az OSZMI szervezésében, minden hónap utolsó hétfõjén:DIVAT(SZÍN)HÁZ  a színházi divattól a divatházon át a divatszínházigEgy hagyományostól eltérõ beszélgetés-sorozat, meghívott vendégekkel, mûvészekkel, akik nemcsak beszélnek munkáikról, hanem mindazt vetítéssel, kamara-kiállítással s akár divat-…

Divat/szín/ház Tovább

Anconai szerelmesek

Kedves Hölgyeim és Uraim! Szervét Tibor, a Radnóti Színház színmûvésze fordulok Önökhöz. Egy jótékonysági színházi elõadásra invitálom Önöket.

Anconai szerelmesek Tovább

Kálmán Imre szobor

A Magyar Operett Napja és Kálmán Imre zeneszerzõ 125. születésnapja alkalmából 2007. október 20-án a Budapesti Operettszínház szobrot avatott a komponista emlékére, a Nagymezõ utcában.

Kálmán Imre szobor Tovább

Jászai

                                                                    JÁSZAI   Egy díva (utó-) élete. Egy színésznő, egy ember, egy asszony portréja - útkeresése, tévelygései, harca önnön sorsával és önnön sorsáért. Egy színész, kortársunk gondolatai, személyisége, látásmódja. Egy asszony szokatlan…

Jászai Tovább

Ibsen: Peer Gynt

Peer Gynt költõi nyelven írt fantasztikus, mágikus elemekben bõvelkedõ, látszólag romantikus, nagyon is ironikus története valójában a férfi-létezés sajátos enciklopédiája, annak minden buktatójával és szépségével, vágyálmaival és rémlátomásaival, szárnyalásával és kisstílû hitványságával együtt.

Ibsen: Peer Gynt Tovább

A Grundon próbáltak

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk címû elõadás bemutatója 2007. november 16-án 19 órától lesz a Csokonai Színház Kamaraszínházában. Vidovszky György rendezõ a darab gyerekszereplõivel felkereste a mû legendás helyszíneit, a Füvészkertet, a Pál utcát, a Mária utcát.

A Grundon próbáltak Tovább

Karaván

A Közép-Európa Táncszínház idei elsõ bemutatóját október 27-én, szombaton, a Bethlen Kortárs Táncmûhelyben tartja. A társulat számára Hámor József készít koreográfiát, aki immár második alkalommal dolgozik a tavaly megújult, megfiatalodott társulattal. Az elõadás címe: KARAVÁN, ihletõje pedig Fejes…

Karaván Tovább

Peer Gynt, mesék hőse

A Berliner Ensemble nem csinál Faustot Peer Gyntbõl. Peter Zadek nem dekonstruálja az ibseni hõst, elõadása nem eredményez paradigmaváltást a dráma értelmezésében és színrevitelének történetében. Egyszerûen csak bemutatja, hogyan gördül tova egy ember élete. Aki történetesen Peer Gynt: pont annyira…

Peer Gynt, mesék hőse Tovább

A piros bicikli Poznanban

Nagy sikerrel vendégszerepelt a Spinóza Házban januárban bemutatott A piros bicikli címû elõadás a  Poznani Polski Színház által szervezett nemzetközi színházi fesztiválon, melyet október 19. és 23. között rendeztek Poznanban, "Közeli ismeretlenek" címmel.

A piros bicikli Poznanban Tovább

Újjak-Minden rossz varieté

A TÁP Varieté és Performance Színház bemutatja: ÚJJAK - MINDEN ROSSZ VARIETÉ. Helyszín a West Balkán, 2007. október 29. hétfõ, este 10 óra.

Újjak-Minden rossz varieté Tovább

Tagfelvétel a Föld Színházban

A Föld Színház társulata új fiú tagokkal szeretne bõvülni. A 2003 óta létezõ független társulat felvételt hirdet 17 éven felüli fiúk / férfiak számára.

Tagfelvétel a Föld Színházban Tovább

Interjú Szanitter Dáviddal

2002-ben végzett a Színház és Filmmûvészeti Egyetemen. A Kolibri Színház tagja, játszik a Madách Színházban, a tévénézõknek pedig a Jóban rosszban címû sorozatból ismerõs. A Petõfi Színházban Rómeót alakítja majd. De vajon mi köze a játékfegyverekhez és a pszichológiához?

Interjú Szanitter Dáviddal Tovább

"Ha valakinek vaj van a fején..."

Csodálattal emlegetett példaképek szólalnak fel elõttünk a Kamra ezúttal valóban sejtelmesen kamraszerû, s a szó szoros értelmében intim, bizalmas terében. Az embernek olyan érzése támadhat, mintha "a szocialista szellem vasútján" gubbasztana a Tanú Vidámparkjában - s a Színházi Szövetség…

"Ha valakinek vaj van a fején..." Tovább

Szomjas vagyok!

Könnyed és egyszerû leszek. Várom, hogy lemeztelenítsen mosolyod. Átalakulok, de megkérlek, játszd még egyszer el azt a számot. Farkasszemet nézek, de inkább elporladok. Kiöntök, szomjad oltom!

Szomjas vagyok! Tovább

The Time

A Budapest Táncszínház legújabb bemutatójának programjában Földi Béla és a holland koreográfus Neel Verdoorn egy-egy darabját láthatja a közönség. Az elsõ részben Földi Béla a férfi születésétõl eredõ útját kíséri végig önéletrajzi megközelítésben. A "Hogyha elfelejtesz..." címû Neel Verdoorn…

The Time Tovább
süti beállítások módosítása