Vannak pillanatok...

Vannak pillanatok, melyek kilépnek az időből, és örökre megmaradnak. Én ma, itt és most semmi másról, csak e megfoghatatlan pillanatok természetéről szeretnék beszélni. Ezek a pillanatok néha véletlenül jönnek létre: gyerekek játszanak, egyikük az ég felé dobja a labdát, és az váratlanul fennmarad.

Vannak pillanatok... Tovább

Csehov: Ivanov

Ascher Tamás világszerte sok babért learatott Csehov rendezésével, az Ivanovval szerepel a budapesti Katona József Színház Szombathelyen. A darab április 14-én, szerdán 19.00 órától látható az MMIK Színházteremben.

Csehov: Ivanov Tovább

Híd az iskola és a színház között - Pályázat

Híd az iskola és a színház között címmel pályázatot hirdet a Szabad Tér Színház, melyre általános- és középiskolások jelentkezését várják. A pályázat apropója a Szegény gazdagok című musical ősbemutatója, mely Jókai azonos című regényének feldolgozása.

Híd az iskola és a színház között - Pályázat Tovább

Pont(y) Műhely előadások

A Pont(y) Műhely két előadásával szerepel a MU Színház programkínálatában áprilisban. 7-én és 8-án A konyha című gasztroenterológia, 25-én pedig a Kunyhó - repedés egy részben című darabjuk látható. Az előadások este nyolckor kezdődnek.

Pont(y) Műhely előadások Tovább

Szentivánéji álom

Musical ősbemutatóra kerül sor a Csíki Játékszínben. William Shakespeare Szentivánéji álom című műve Szabó Emese adaptációjában, Cári Tibor zenéjével április 9-én, pénteken, 19 órai kezdettel kerül színre.

Szentivánéji álom Tovább

Osonó Színházműhely

Áprilisban a Bakelitben vendégszerepel a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely előadása, a Részletek a bolyongás meséiből. A nagysikerű előadás (már több, mint 260-szor játszották, több díjat nyertek, és számos külföldi országban szerepeltek vele, legutóbb Thaiföldön turnéztak) mellett a társulat…

Osonó Színházműhely Tovább

Rebecca sikerei

Márciusban első alkalommal került színre Lévay Sylvester és Michael Kunze Rebecca című musical előadása. A Budapesti Operettszínház és a Budapesti Tavaszi Fesztivál közös produkciója már a sajtóbemutató közönségét elvarázsolta. Hatalmas tapssal üdvözölték az előadás alkotóit és szereplőit.

Rebecca sikerei Tovább

Esőember

Az Esőember a szeretetről szól. Pontosabban annak különböző formáiról, és a vele járó nehézségekről. Hőse tipikus „korunk gyermeke", egy arrogáns és magabiztos yuppie, a vállalkozások bajnoka, aki a körülötte élőket csupán mozaikként illeszti az üzleti tervek és kitűzött célok közé.

Esőember Tovább

Czukor Show film változatban

Egy hétköznapi család hétköznapi története egy hétköznapi kibeszélő show-ban két reklám között. Egy hétköznapi fejlövés egy átlagos délutánon. A szombathelyi Savaria moziban debütált a napokban a Czukor Show című film - amely Dömötör  Tamás azonos című színdarabja alapján készült.

Czukor Show film változatban Tovább

Hevesi Sándor-díj

A Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központja javaslatára, 1998-ban született meg a Hevesi Sándor-díj, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Fővárosi Önkormányzat és az ITI Magyar Központ hozott létre.

Hevesi Sándor-díj Tovább

Így ünnepeltek New Yorkban

Március 27-én, a Színházi Világnap alkalmából többek között flash mobil rendezvény-sorozatot tartottak New Yorkban. Ezek között szerepelt például, hogy a „Színház az egész világ" Shakespeare-idézetre Alex Mallory irányításával a jelenlévőkkel improvizációs jeleneteket terveztek, vagy a város egyik…

Így ünnepeltek New Yorkban Tovább

Nemzetközi Monodráma Fesztivál

Félidejénél tart a Színházi Világnapon, március 27-én kezdődött ötödik Nemzetközi Monodráma Fesztivál a Gárdonyi Géza Színházban. Idén 20 előadást, köztük cseh és szlovák produkciót is láthat a közönség március 31-ig, olyan szereplőkkel, mint Csákányi Eszter, Eszenyi Enikő, Kern András. Esténként…

Nemzetközi Monodráma Fesztivál Tovább

Szilánkok, avagy a panyírrögök

Majdnem annyi az író, mint a színész a K.V. Társulat legújabb - március 26-án debütált -  produkciójában, a talányosan röhejes című Szilánkok, avagy a Panyírrögökben. A darab három író és négy színész közreműködésével készült. Ráadásul azt a belső információt kaptuk, hogy a darab megírásának…

Szilánkok, avagy a panyírrögök Tovább

MGP: Deske

Ma, hétfőn temetik dr. Szilágyi Dezsőt. 1958-1992 között ő volt az Állami Bábszínház igazgatója. A nagy bútortologatás közben, mások egyhónapos, néhánynapos igazgatóskodásai közepén 34 évig egyeduralkodott. Savanyú úrnak látszott.

MGP: Deske Tovább

Színházi Világnapi Üzenet

A Színházi Világnap megteremi a lehetőséget, hogy a maga sokféleségében ünnepeljük a Színházat, amely nemcsak a szórakoztatás és az inspiráció forrása, hanem a világ minden táján képes a különböző kultúrájú emberek sokaságát egyesíteni. A színház még ennél is több : a nevelés és a tudás átadásának…

Színházi Világnapi Üzenet Tovább
süti beállítások módosítása