Nem dobják be a törülközőt

"Elengedhetetlen az összefogás a vállaltan jobboldali igazgatók vezette színházakat egybefogó Magyar Teátrumi Társasággal" - mondja a Magyar Színházi Társaság elnöke, Csizmadia Tibor. Lapszemle. 

Nem dobják be a törülközőt Tovább

Vidnyánszky kibillentené a helyzetet

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színházról, a problémás spirituális üzenetekről, népnevelésről, a színházi törvényről, a szakmáról és a kritikáról nyilatkozott. Lapszemle.

Vidnyánszky kibillentené a helyzetet Tovább

Szentivánéji álom koncert-színházi változat

Együtt hangzik el Shakespeare Szentivánéji álom című művének színházi és Felix Mendelssohn által írt koncertváltozata szombat este a Nemzeti Színházban. Az Óbudai Danubia Zenekart Hamar Zsolt vezényli, a produkciót Alföldi Róbert rendezi, közreműködnek a teátrum társulatának színészei.

Szentivánéji álom koncert-színházi változat Tovább

Világsztárok a Trafóban

Három külföldi világsztár és egy Lábán Rudolf-díjas magyar koreográfus mutatkozik be a Trafó 200% tánc sorozatának tavaszi szezonjában.

Világsztárok a Trafóban Tovább

A Nemzetivel példálózik a Jobbik

Jobbik az Országgyűlés kulturális bizottsága fideszes elnökének, L. Simon Lászlónak a lemondását követeli, mert az ellenzéki párt szerint nem alkalmas feladatának betöltésére - jelentette ki Pörzse Sándor képviselő.

A Nemzetivel példálózik a Jobbik Tovább

Örkényre emlékezünk

Örkény István április 5-én lett volna 99 éves. A Színházkolónián több blogbejegyzés született, többségük olyan tartalmakkal, amelyek az interneten most szerepelnek először: egybek között  Örkény káderlapja, kéziratban maradt írásai, rádióinterjúk lejegyzetelt változata, valamint Örkény…

Örkényre emlékezünk Tovább

Kérek egy álmot

Április 6-án, szerdán volt a premierje a Kérek egy álmot című mesejátéknak, mely az idei évad utoló bemutatója Kecskeméten. Mi a teendő, ha az unokahúgod egy álmot kér ajándékba? Nem könnyű helyzet. Szerencsére Imi színházban dolgozik, s minthogy a színpad, a színház olyan, mint az álom, elég…

Kérek egy álmot Tovább

Egy darab két nyelven

A művészet eszközeivel kívánják felhívni a figyelmet a magyar-szlovák viszony javításának fontosságára egy darabbal, ami két nyelven is színpadra kerül.

Egy darab két nyelven Tovább

Szabad színpad lesz a Millenárison

Szabad szombat, szabad színpad címmel új programsorozat indul a Millenárison: szombatonként bárki - legyen az zenész, színész, versmondó, stand-up humorista vagy bármilyen más előadóművész - bemutathatja produkcióját.

Szabad színpad lesz a Millenárison Tovább
süti beállítások módosítása