Kulturális mecenatúra

A múlt évben a nyereséges vállalkozások csaknem 6 milliárd forintot fordítottak színháztámogatásra, amelynek révén megközelítőleg 6,6 milliárd forint adókedvezményt vehettek igénybe.

Kulturális mecenatúra Tovább

Kortárs tánc, sakk meg dada

Februárban három estét követően látható az Andaxínház legutóbbi előadása, Visszaverődések címmel. Az 1990-ben alakult Andaxínház egy sajátos vonulatot képez a kortárs magyar színházi törekvésekben. A különböző művészeti ágak egymásba kapcsolódásának lehetőségeit kutatják a kezdetektől fogva.…

Kortárs tánc, sakk meg dada Tovább

Dindinnák a mocsárban

Az Új Színház az idei évadra is meghirdette a „Kőfal-Pálya” harmadik pályázatát, amelyre olyan stúdiószínpadi – máshol még be nem mutatott – projekteket várt a színház, amelyekben a zene meghatározó dramaturgiai, forma- és/vagy tartalom alkotói elemként jelenik meg.

Dindinnák a mocsárban Tovább

Eposzparódia Petőfi tollából

A Kovátsműhely új bemutatójában négy színész idézi meg A helység kalapácsa összes szereplőjét - sok humorral és ötlettel, ritmushangszerekkel és helyenként a nézőket is bevonva az előadásba.

Eposzparódia Petőfi tollából Tovább

Művészet-Gyerek-Nevelés

A színházi nevelési és a komplex művészetpedagógiai foglalkozások vezetői, valamint a gyerekek pedagógusai olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyek érdekes és izgalmas adalékokkal szolgálhatnak a projektben alkalmazott módszer hatásaira vonatkozóan.

Művészet-Gyerek-Nevelés Tovább

"Egy intézmény nem tud megsértődni"

"Nagyon szeretném, ha az elmúlt hónapokkal ellentétben a lényegről, a munkáról beszélhetnénk" - mondta Alföldi Róbert. Ezzel azokra a támadásokra utalt, amelyek őt érték közelmúltban.
 Sajtótájékoztató keretében a következő évadról is elárult részleteket.  

"Egy intézmény nem tud megsértődni" Tovább

Környezet- és gyermekbarát manók

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház 2010/2011-es színházi évadának második bábelőadása kerül bemutatásra Zián & Kopik címmel, 2011. február 4-én 17:00 órától a színház Stúdió Termében, Palocsay Kisó Kata rendezésében.

Környezet- és gyermekbarát manók Tovább

Méhes László felajánlotta lemondását

Felajánlotta lemondását Méhes László, a József Attila Színház igazgatója múlt heti találkozójukon Tarlós István főpolgármesternek, amennyiben a teátrum garanciát kap az önkormányzattól megmaradására és további színvonalas működésére.

Méhes László felajánlotta lemondását Tovább

Amália sóhaja

A Maladype Színház kezdeményezésére három országból három független színház három fővárosban vendégszerepel. A bukaresti Tetarul Act és a ljubljanai Mini Teater Budapesten, a Maladype Színház, Bukarestben és Ljubljanában mutatkozik be a helyi közönségnek.

Amália sóhaja Tovább

Tanzquartier, Bécs

Január végén két érdekes produkciót mutattak be Bécsben a Tanzquartier keretében. Az osztrák Corpus társulat és a ljubljanai Maska Fesztivál koprodukciójában jött létre Martina Rusham előadása, a Doubles and their Bodies, amely január 27-én volt látható.

Tanzquartier, Bécs Tovább

Stuart Mária Békéscsabán

Szalma Dorotty rendezésében állították színpadra Schiller drámáját a Jókai Színház klasszikus évadának origójában. A posztmodern látványvilágban, klasszikus vonalú kosztümökben zajló „királynő" dráma sikert aratott a két királynővel: Dobó Katával és Kovács Edittel az élen.

Stuart Mária Békéscsabán Tovább

A mi revizorunk

A debreceni Revizor azt mutatja meg, hogy a saját magunk által „falra festett ördög" hogyan kel önálló életre, és válik saját létünk megrontójává, szétterjedve, mint valami démoni varázslat. A szereplők észre sem veszik, hogy önként mondanak le mindenükről: odaadják a pénzüket, becsületüket, a…

A mi revizorunk Tovább

Nincs köszönet Egerben

Rendkívüli társulati ülésre került sor hétfőn a Gárdonyi Géza Színházban, ugyanis Csizmadia Tibor 10 év után leköszönt az igazgatói posztról és átadta a vezetést Blaskó Balázsnak. A Heol.hu a részletekről is hírt adott, például arról, hogy senki nem mondott köszönetet a távozó direktornak. A Magyar…

Nincs köszönet Egerben Tovább

Vendég: Schilling Árpád

Február 6-án, vasárnap a Maladype Színház Szabad Akadémia előadássorozatának vendége Schilling Árpád, akivel rendezői gyakorlatokról, módszerekről lehet eszmét cserélni. A következő akadémiai alkalom február 20-án lesz, amelyen Kukorelly Endre a cselekvő gondolatok témájáról beszélget a…

Vendég: Schilling Árpád Tovább
süti beállítások módosítása