Jézus Krisztus Szupersztár századszor

100. előadásához érkezett a Madách Színházban a Jézus Krisztus Szupersztár című musical. A jubileumot az alkotók különleges előadással teszik emlékezetessé a nézők számára.

Jézus Krisztus Szupersztár századszor Tovább

Vígmozi október 23-án! - Jön a Várkonyi vetítés

A Vígszínház rendhagyó módon emlékezik az 1956-os forradalomra. A legendás igazgató, színész és rendező, Várkonyi Zoltán születésének 100. évfordulója alkalmából a rendező 1956-ban készült, ám több évtizedre dobozba zárt filmjét vetítik október  23-án este fél 8-kor a Házi Színpadon.

Vígmozi október 23-án! - Jön a Várkonyi vetítés Tovább

Művészet Yasmin Rezától Kassán - Francia évadot tartanak

A kassai Thália Színház teljes idei évada a francia kultúra és a francia szerzők jegyében telik, 2013-ban ugyanis Kassa az Európa Kulturális Fővárosa címen Marseille-jel osztozik. Ennek jegyében csütörtökön mutatták be Yasmina Reza francia drámaíró Művészet című komédiáját.

Művészet Yasmin Rezától Kassán - Francia évadot tartanak Tovább

'Van saját történetem' - Interjú Tasnádi Bencével

Borbély Alexandra, Pálos Hanna és Tasnádi Bence idén végeztek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, színházi gyakorlatukat mindhárman a Katonában töltötték, az idei évadtól pedig a társulat tagjai. Harmadikként Tasnádi Bencét kérdezte Fullár Fanni, a Katona blog szerzője.

'Van saját történetem' - Interjú Tasnádi Bencével Tovább

Retro kabaré a Symbolban

A Symbol Budapest 2012. október 22-től elindítja a Symbol Retro Kabaré nevű rendezvénysorozatát, amivel szeretné felidézni a Magyarországon igen népszerű kabaré műfaj hangulatát.

Retro kabaré a Symbolban Tovább

Krimi a New Yorkban Réz Andrással

Ismét beköltözik a színház a New York Kávéházba! A nyári pihenő után újra indul a New York Színész Páholy! 2012. október 21-én 17 órától a gyilkosságok világába vezeti az érdeklődőket Réz András filmesztéta és Lakatos Levente író.

Krimi a New Yorkban Réz Andrással Tovább

Ősbemutató a zalaegerszegi bábszínházban

Ősbemutatóra készül a Griff Bábszínház társulata; Jámbor József A három deviáns című mesejátékának adaptációját új, erre az előadásra kifejlesztett bábokkal október 26-án mutatják be Zalaegerszegen.

Ősbemutató a zalaegerszegi bábszínházban Tovább

Képeslap Moszkvából - Szombaton lép fel a bábosztály

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves bábszínművész osztálya szombaton mutatja be Alföldi Róbert rendezésében A tavasz ébredését a moszkvai Művész Színház nemzetközi fesztiválján. Ez alkalomból újabb videót, fotókat és élménybeszámolókat közlünk.

Képeslap Moszkvából -  Szombaton lép fel a bábosztály Tovább

Szín-játék – Nevezz be Te is az osztályoddal!

Felsőtagozatos, színházbérlettel rendelkező általános iskolás osztályoknak indít izgalmas játékot a Békéscsabai Jókai Színház. A vetélkedőre jelentkező osztályokat minden hónapban játékos feladatok várják, melynek végén értékes nyereményekre számíthatnak a nyertes csapatok.

Szín-játék – Nevezz be Te is az osztályoddal! Tovább

Megjelent az Én, József Attila CD-változata

Kevés olyan örömteli pillanat van egy színház életében, amikor az egyik előadásából CD készülhet – mondta Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója. Egy új, magyar zenés darabnál ez külön érték, hiszen így sokkal szélesebb körrel lehet megismertetni a művet.

Megjelent az Én, József Attila CD-változata Tovább

A színigazgató - beavató játék a pécsi színházban

A Pécsi Operáért Alapítvány, a Pécsi Nemzeti Színház és Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola közös produkciója a Mozart operája nyomán készült A színigazgató című zenés játék, melynek bemutatójára október 21-én, 17 órától kerül sor a Pécsi Nemzeti Színházban.

A színigazgató - beavató játék a pécsi színházban Tovább
süti beállítások módosítása