'Az irodalom a kedvesem' - Csehovra emlékezünk

1860. január 29.-én született Anton Pavlovics Csehov. Ez alkalomból emlékezünk a drámaíróra saját szavaival, sok fotóval és néhány érdekességgel. Kiderül, milyen fogadást kötött Jókaival, kiről mintázta a Sirály Nyináját és hogy mit gondolt a színházi életről.

'Az irodalom a kedvesem' - Csehovra emlékezünk Tovább

Kosztüm-mesék a Színészmúzeumban

Kosztüm-mesék címmel nyílt kiállítás Laczó Henriette jelmeztervező elmúlt években készült munkáiból csütörtök délután a Színháztörténeti és Színészmúzeumban, Miskolcon. A tárlatot Mikita Gábor, az intézmény vezetője, és Halasi Imre, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója nyitotta meg.

Kosztüm-mesék a Színészmúzeumban Tovább

Táncfarsang a nyíregyházi színházban

Tíz előadás, közte táncos álomjáték és kortárs táncszínházi darab is szerepel az idei Táncfarsang programján, amelyet február 11. és 18. között rendeznek meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.

Táncfarsang a nyíregyházi színházban Tovább

Cserhalmi lánya 'ügynökfilmjében' szerepel

Két barát története a magyar közelmúlt egy mindmáig homályos és tisztázatlan fejezetének tükrében: ez Cserhalmi Sára első nagyjátékfilmje, a Drága besúgott barátaim, amelyet a 43. Magyar Filmszemlén láthat először a közönség a főszerepben Cserhalmi Györggyel és Derzsi Jánossal.

Cserhalmi lánya 'ügynökfilmjében' szerepel Tovább

Bábmúzeum nyílt Temesváron

A temesvári Merlin bábszínház régi és új bábjaival, díszleteivel ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők a városban megnyílt Bábmúzeumban.

Bábmúzeum nyílt Temesváron Tovább
süti beállítások módosítása