Ománi vendégjátékra készül a budapesti operaház

A Magyar Állami Operaház 26 énekkari és 42 zenekari művésze az ománi fővárosba, Maszkatba utazik, hogy a tavaly októberben megnyílt ottani Királyi Operaházban Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékát két estén - március 23-án és 24-én - bemutassa.

Ománi vendégjátékra készül a budapesti operaház Tovább

"Itthon van elsősorban dolgom..."

Háromrészes interjú Prof. Dr. Temesi Mária operaénekesnővel, tanszékvezető egyetemi tanárral, aki március 3-án, a "Tannhäuser" Erzsébet szerepében ünnepli operaházi tagságának 30 éves jubileumát. Második rész.

"Itthon van elsősorban dolgom..." Tovább

"Ez nem az, amit próbáltunk" - Egy átdolgozott átdolgozásról

Kamondi Zoltán rendezte a fiatal lengyel írónő, Dorota Masłowska Megvagyunk egymással című drámáját, melyet a Bárka Színház mutatott be. Az előadás Lángoló kerékpár címen fut, a színház ismertetője szerint "tényeket kíván felmutatni a mai magyar helyzetről és ennek…

"Ez nem az, amit próbáltunk" - Egy átdolgozott átdolgozásról Tovább

Győrben mutatkozik be Huzella Júlia - Tóték

A Győri Nemzeti Színház Örkény István Tóték című darabját viszi színre Funtek Frigyes rendezésében. Huzella Júlia a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója ebben a darabban mutatkozik be a Győri közönségnek. Ágika szerepét Menczel Andreával váltva játsza.

Győrben mutatkozik be Huzella Júlia -  Tóték Tovább

Rázga Miklós: 'A politika szitokszóvá vált'

Nem rendező osztotta rá a főszerepet, hanem egy városvezetés. A Pécsi Nemzeti Színházat immár egy esztendeje dirigálja Rázga Miklós. A direktor, aki tudta mire vállalkozott, amikor pályázott a posztra. Ezért nem is érte különösebb csalódás, midőn visszagondolt a történtekre. Lapszemle.

Rázga Miklós: 'A politika szitokszóvá vált' Tovább

Operett a Színházak Éjszakáján

Sokszínű műsorral készül a Színházak Éjszakája című kulturális eseményre a Budapesti Operettszínház, melyet március 31-én rendeznek első alkalommal, tizenhárom fővárosi színház részvételével. Lesz operett és musical maraton, tánctanítás, és még a kulisszák mögé is beleshetnek az érdeklődők ezen a…

Operett a Színházak Éjszakáján Tovább

Péterfy Bori visszatér

Az alternatív színházi világból a Nemzeti Színház felé vitte az útja, s közben slágerlistás popénekesnő is volt. És lesz is, ha minden igaz, féléves szünet után visszatérésre készül. Édesanya lett, s mint mondja, erre a gyönyörű élményre maga sem számított. Péterfy Bori mesélt.

Péterfy Bori visszatér Tovább

Blaha Lujza-kiállítással indul a nők éve Gödöllőn

Már csak néhány nap, és március 10-én a Gödöllői Városi Múzeum " A piros bugyelláris"- Blaha Lujza Gödöllőn című időszaki kiállításával megnyílik a 2012-es gödöllői tematikus év. A rendezvény a Híres Hölgyek Gödöllőn- 2012 A Nők Éve programsorozat és egyben a Gödöllői Tavaszi Napok nyitórendezvénye.

Blaha Lujza-kiállítással indul a nők éve Gödöllőn Tovább

Fényes komédia vaksötétben – Black Comedy a Centrálban

Március 8-án, csütörtökön mutatja be a Centrál Színház Peter Shaffer Black Comedy című darabját. Az Amadeus és az Equus szerzőjének világhírű bohózata az első néhány perctől eltekintve egy vaksötét szobában játszódik. Míg a szereplők a sötétben tapogatóznak, addig a közönség fényesen mulat – a…

Fényes komédia vaksötétben – Black Comedy a Centrálban Tovább

'Az Akvárium már működik' - Átadták a Gödör Klubot

Egy hónapja működik új névvel, új arculattal, új vezetés irányítása alatt a fővárosi Erzsébet téri kulturális központ: a Gödörből lett Akvárium programszervezője, Muraközy Péter a kialakult helyzetről és a megvalósítási fázisban lévő tervekről beszélt az MTI-nek.

'Az Akvárium már működik' - Átadták a Gödör Klubot Tovább

Másfél milliárdon múlik az új debreceni színház sorsa

“Több éve egy monstrum ékeskedik Debrecen belvárosában, egybeépülve a város legnagyobb plázájával. Erőműnek csúfolják, mégsem az. Használnák, de egyelőre nem tudják. Színháznak szánják, de még nincs kész. Nem is tudni, mikor lesz” – írja az Index.

Másfél milliárdon múlik az új debreceni színház sorsa Tovább

Sokszínű lesz a Debreceni Tavaszi Fesztivál

A tavaszi vallási és népi ünnepek köré szerveződő programokkal, családi rendezvényekkel, operettel és idén elsőként bábelőadásokkal jelentkezik március 11-től egy hónapon át a Debreceni Tavaszi Fesztivál.

Sokszínű lesz a Debreceni Tavaszi Fesztivál Tovább
süti beállítások módosítása