Színházi programok a Goldmark Fesztiválon

Nagyszabású polgári kezdeményezésnek állít emléket a február 28-tól május 20-ig tartó Goldmark Fesztivál. A kiállítások, koncertek, irodalmi estek, kabaréműsorok az 1939 és 1944 közötti Művészakcióra emlékeznek, amely keretében azok a magyar művészek léptek fel, akiket a korabeli zsidótörvények…

Színházi programok a Goldmark Fesztiválon Tovább

A Forte és a Dohnányi Zenekar közös estet ad

A hivatásossá válásának 20. évfordulóját ünneplő Budafoki Dohnányi Zenekar az együttes különleges értékekeit bemutató koncertet ad vasárnap este a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben: táncművészet találkozik a pódiumon a muzsikával.

A Forte és a Dohnányi Zenekar közös estet ad Tovább

Operett-különlegesség a Budapesti Nyári Fesztiválon

A Budapesti Nyári Fesztivál 2013-as programjában több zenés darab is szerepel, köztük egy igazi operett-különlegesség Karls Zeller A Madarász című darabja. Az osztrák szerző operettjének magyarországi ősbemutatója a Városmajori Szabadtéri Színpadon lesz, 2013. július 26-án.

Operett-különlegesség a Budapesti Nyári Fesztiválon Tovább

Száraz adatok helyett - Az Örkény színészei egymásról

Csuja Imre, Debreczeny Csaba, Epres Attila, Ficza István, Gálffi László, Mácsai Pál, Máthé Zsolt, Polgár Csaba, Vajda Milán – az Örkény Színház társulatának színészei. Száraz évszámok és adatok helyett egymást mutatták be Önöknek. Ezen kívül, Nőnap alkalmából azt kérdezték tőlük, ki volt…

Száraz adatok helyett - Az Örkény színészei egymásról Tovább

Ünnepi hetet tart a Madách a Macskák jegyében

A magyar színházi életben egyedülálló eseményre készül a Madách Színház. Andrew Lloyd Webber Macskák című előadása 30 éve látható a Madách színpadán. A jubileumi előadás március 25-én lesz, ám az ünneplés már egy héttel előtte elkezdődik.

Ünnepi hetet tart a Madách a Macskák jegyében Tovább

Lear király készül Békéscsabán

Az idei évad egyik legnagyobb kihívásának, Shakespeare Lear királyának olvasópróbáján van túl a Békéscsabai Jókai Színház társulata. A drámairodalom egyik legnehezebb darabját a Nagy-Britanniából érkező Chris Rolls rendezésében mutatja be a teátrum április 19-én. 

Lear király készül Békéscsabán Tovább
süti beállítások módosítása