Ősbemutatóra készülnek a Griff Bábszínházban

Ősbemutatóra készül a  zalaegerszegi Griff Bábszínház: Jámbor Zsuzsanna Kék nagyapó története című művének feldolgozását október 18-án láthatja a közönség, és aznap tartják az azonos című verses-mesés kötet bemutatóját is.

Ősbemutatóra készülnek a Griff Bábszínházban Tovább

Meggyeskert az Örkényben - Zsótér először rendezett Csehovot

Az Örkény Színház október 12-én tűzte műsorára Csehov Cseresznyéskertjének átiratát Ungár Júlia fordításában, Zsótér Sándor rendezésében. A főszerepet Kerekes Éva alakítja, a színpadon vendégművészként Trokán Anna és Nagy Zsolt is látható, Firsz, az inas szerepét pedig Békés Itala játssza.

Meggyeskert az Örkényben - Zsótér először rendezett Csehovot Tovább

Ascher rendezi Fischer kamaraoperájának ősbemutatóját

Fischer Iván első magyarországi szerzői estjét tartják vasárnap és hétfő este a Millenáris Teátrumban, ahol ősbemutatóként elhangzik A Vörös Tehén című, a hírhedt tiszaeszlári perhez kapcsolódó lélektani rejtélyről szóló kamaraopera. Fischer Iván kedd este magas francia elismerést vesz át.

Ascher rendezi Fischer kamaraoperájának ősbemutatóját Tovább

Ascher Tamás nem utazhat Sydney-be - Mégsem rendez Beckettet

Ascher Tamás jelenleg nem utazhat, ezért nem rendezi meg a Sydney Theatre Company Godot-ra várva című előadását, amelyre már több, mint fél éve készült. Állandó munkatársai, Lengyel Anna dramaturg és Khell Zsolt díszlettervező azonban részt vesznek a produkció létrehozásában.

Ascher Tamás nem utazhat Sydney-be - Mégsem rendez Beckettet Tovább

Lajka, az űrkutya - Gyermekopera az Armel fesztiválon

A Lajka, az űrkutya című gyermekoperát is bemutatják az operafesztiválon. A darab különlegessége, hogy bár gyerekeknek szól leginkább, korántsem "meseopera", hiszen az első űrben járt élőlény, az orosz Lajka kutya tragikus történetén alapul. Rá és az állatvédelem jelentőségére emlékezve az Armel…

Lajka, az űrkutya - Gyermekopera az Armel fesztiválon Tovább
süti beállítások módosítása