24 órás versfolyam a Jókai Színházzal

Április 10-én és 11-én 24 órás versmondásra hív mindenkit a Békéscsabai Jókai Színház a Költészet Napja alkalmából. Sportolók, táncművészek, színművészek, pedagógusok csatlakoztak a kezdeményezéshez, így minden félórában egy közéleti szereplő közreműködésével indul a verselés.

24 órás versfolyam a Jókai Színházzal Tovább

Home:scape - Meghallgatással egybekötött tánc-workshop

A home:scape nemzetközi kulturális project az otthon témáját kutatja, ami workshopok (Prága, London, Budapest) majd egy táncszínházi produkció létrejöttét foglalja magában. A budapesti workshop a továbbképzés jellege mellett egyben meghallgatás is az említett előadáshoz.

Home:scape - Meghallgatással egybekötött tánc-workshop Tovább

Schiff András Marionett Színházzal játszik New Yorkban

Rövid amerikai turnéra megy májusban Schiff András zongoraművész a híres salzburgi Marionett Színházzal. Debussy Játékdoboz című darabját fogják előadni kétszer a New York-i Carnegie Hall Zankel-termében, egyszer pedig a Princeton Egyetemen, New Jersey-ben.

Schiff András Marionett Színházzal játszik New Yorkban Tovább

Balázs Péter: a műfajok tisztaságának vagyok a híve

"A Kossuth-díjnál nagyobb állami elismerés nem létezik, csak a közönség szeretete tudja felülírni. Ha pedig mindkettő megvan, ennél többet már nem kívánhat az ember a szakmában" - nyilatkozta a Demokratának Balázs Péter, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész, a szolnoki…

Balázs Péter: a műfajok tisztaságának vagyok a híve Tovább

Mese felnőtteknek - Szolnokon rendez Csiszár Imre

Ez nem mesejáték! Illetve… mese, de felnőtteknek. Egy száz esztendővel ezelőtti, napsütéses, széna- és pezsgőillatú világ, melyet Hunyady Sándor írt színpadra, s melyet most Csiszár Imre irányításával a szolnoki Szigligeti Színház társulata tűzött műsorára. Az olvasópróbára látogattunk el, ahol…

Mese felnőtteknek - Szolnokon rendez Csiszár Imre Tovább

Kero is ajánlja Szinetár könyvét

Nemrég jelent meg Szinetár Miklós Pályázat című regénye. Ennek kapcsán írt a rendezőről pályatársa Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház főigazgatója. Az Arcvonások című műsorban pedig az idén 80 éves rendezővel beszélgetett Ács Gábor. Szemléztük.

Kero is ajánlja Szinetár könyvét Tovább

Digó - Újra a Nemzetiben a KÁVA

2011. októberében a Káva Kulturális Műhely Bábok című előadásával vendégszerepelt a Nemzeti Színházban. Április 10-13-ig ezúttal Digó című darabjukkal érkeznek a Duna–parti teátrumba, hogy a kirekesztés, idegengyűlölet témakörét járják körbe színházi nevelési előadásukon keresztül a 14-16 éves…

Digó - Újra a Nemzetiben a KÁVA Tovább

Kabaré készül a Jókai Porondszínházban

Kander-Ebb Kabaré című musicaljét mutatja be a Jókai Színház idén a Porondszínházban, derült ki a csütörtök délelőtti olvasópróbán. A sikerprodukciónak ígérkező előadást székesfehérvári vendégművészek közreműködésével viszi színre a teátrum.

Kabaré készül a Jókai Porondszínházban Tovább
süti beállítások módosítása